Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tinerii fermieri pot solicita, din 1 septembrie, finantare pentru instalarea in mediul rural

Tinerii fermieri pot solicita, din 1 septembrie, finantare pentru instalarea in mediul rural

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat marti ca, incepand din 1 septembrie, pot fi depuse solicitarile de finantare a proiectelor pentru instalarea tinerilor fermieri in mediul rural, suma totala alocata in acest sens fiind de 61,4 milioane euro, informeaza NewsIn.

"Suma totala alocata prin Masura 112 <Instalarea tinerilor fermieri> pentru finantarea proiectelor care vor fi depuse la APDRP este de 61.426.400 milioane de euro.

Sprijinul nerambursabil acordat pentru un tanar fermier in cadrul Masurii 112 este de minimum 10.000 de euro si maximum 25.000 de euro", au precizat reprezentantii APDRP.


Proiectele pentru solicitarea fondurilor nerambursabile trebuie depuse in cadrul sesiunii de cereri de proiecte deschise in perioada 1 septembrie - 30 septembrie 2010, termenul limita pentru depunerea proiectelor in cadrul acestei sesiuni, fiind 30 septembrie, ora 12:00.


Toate proiectele se depun la sediile Oficiilor Judetene ale APDRP pe raza carora tinerii fermieri doresc sa se instaleze si sa realizeze investitia.


Potrivit APDRP, pentru a fi selectat spre finantare, proiectul pentru care se solicita fonduri nerambursabile trebuie sa acumuleze puncte, conform criteriilor de selectie mentionate in Ghidul Solicitantului.


Procedura de selectie si documentele de informare pentru depunerea proiectelor sunt afisate pe pagina oficiala de internet a APDRP, sau pot fi obtinute gratuit de la sediile APDRP de la nivel central, regional si judetean.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1707 ori
Citeste mai multe desprefermieri finantare instalare mediu rural