Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a investit 670 milioane de euro in proiecte din sectorul energetic

Romania a investit 670 milioane de euro in proiecte din sectorul energetic


Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a realizat, in 2011, investitii de 670 milioane de euro in proiectele din sectorul energetic, se arata intr-un comunicat al MECMA.

In acest an a fost repusa in functiune hidrocentrala de la Ciunget-Lotru dupa ce lucrarile de retehnologizare a echipamentelor au avut loc in perioada 2007 - 2011. Contractul, in valoare de 88 milioane euro, a fost finantat de Banca Mondiala printr-un credit care a acoperit aproximativ 75% din valoarea lucrarilor, diferenta fiind suportata de Hidroelectrica din surse proprii. Hidrocentrala Lotru-Ciunget are o putere instalata de 510 MWh.

In luna martie, au fost puse in functiune instalatiile de fluid dens de la centralele Isalnita si Craiova, printr-o investitie de 60 de milioane euro, banii fiind asigurati din surse proprii - 28 milioane euro si dintr-un credit bancar acordat de CEC, AlphaBank si BCR, in valoare de 32 milioane euro. La acestea se adauga si lucrarile la grupurile 7 si 8 ale centralei de la Isalnita in valoare de 78 milioane de euro.

Investitia totala, in instalatiile Compexului Energetic Turceni, incepute in 2008, a fost de 220 milioane euro, asigurata in totalitate dintr-un credit contractat cu Banca de Cooperare Internationala a Japoniei. De asemenea, se afla in derulare o investitie de 100 milioane euro, realizata in prezent in proportie de 80%, la instalatia de fluid dens. Lucrarile vor fi incheiate in octombrie 2012.

La Complexul Energetic Rovinari, investitia totala, inceputa in 2009, a fost de 97,5 milioane euro iar sumele au fost asigurate dintr-un credit acordat de Unicredit, in valoare de 77,5 milioane euro, si din surse proprii.

In luna decembrie 2011, a fost inaugurata noua hidrocentrala de pe Olt de la Robesti, Valcea. Hidroelectrica a investit la Robesti din surse proprii 75 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2363 ori