Proiectele de peste 50 mil. lei vor trece prin Guvern

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 17:33
1305 citiri
Proiectele de peste 50 mil. lei vor trece prin Guvern

Guvernul va aproba proiectele cu finantare de la buget cu valoare mai mare de 50 milioane lei, comparativ cu nivelul actual stabilit la 20 milioane lei, se arata intr-un proiect de modificare a Legii finantelor publice publicat miercuri pe site-ul MFP, preluat de NewsIn.

"Documentatiile tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii noi, documentatiile de avizare a lucrarilor de interventii, respectiv notele de fundamentare privind necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente celorlalte categorii de investitii, care se finanteaza, potrivit legii, din fonduri publice, se aproba de catre Guvern, pentru valori mai mari de 50 milioane lei", potrivit proiectului Ministerului Finantelor Publice.

Actuala legislatie vizeaza valori mai mari de 20 milioane lei pentru investitiile care au nevoie de aprobarea guvernului.

Pentru proiectele intre 5 milioane lei si 50 milioane lei este nevoie de aprobarea ordonatorilor principali de credite, se arata in propunerea MFP. Limita este in prezent intre 3 si 20 de milioane lei.

Pentru investitiile pana in 5 milioane de lei, avizul va veni de la ceilalti ordonatori de credite, cu avizul prealabil al ordonatorului principal de credite, potrivit proiectului. Legislatia actuala prevede avizul celorlalti ordonatori de credite doar pentru proiectele pana in 3 milioane lei.

Limitele valorice se pot modifica prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia indicilor de preturi.

Proiectul de modificarea a legii finantelor publice stabileste ca reaprobarea sau sistarea executiei unui proiect de investitii se face de catre autoritatea care a aprobat documentatia initiala.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#finante, #proiect finantare, #lege finante publice, #guvern , #Finantare proiecte