Ce variante de finantare ai pentru un start-up

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 12:25
1778 citiri
Ce variante de finantare ai pentru un start-up
Foto: Remus Pakei, Sprijina.ro (Arhiva personala)

Pentru dezvoltarea unei afaceri de succes antreprenorii au nevoie, alaturi de o idee de business originala, si de fondurile necesare pentru a o pune in practica.

Daca primul criteriu depinde, in principal, de antreprenor, obtinerea fondurilor implica, de cele mai multe ori, convingerea unor persoane fizice sau institutii ca noua afacere merita sa beneficieze de finantare si ca poate returna sumele primite.

In Romania, antreprenorii au la dispozitie mai multe variante de finantare, de la cele traditionale, ca imprumuturile bancare si programele guvernamentale, la cele mai noi, precum crowdfundingul.

Fondurile primite prin crowdfunding, specifica reprezentantii Sprjina.ro, cea mai noua platforma de crowdfunding romaneasca, nu au o limita maxima, sunt nerambursabile si le sunt disponibile antreprenorilor inainte de lansarea proiectului.

De asemenea, acesta se bucura si de feedback inainte de lansare in fata comunitatii construite in jurul sau, cu care antreprenorul poate continua sa comunice si dupa incheierea perioadei de strangere de fonduri de pe platforma.

"Cand un proiect are o prezentare detaliata si transparenta a planului de business, este promovat corespunzator si initiatorul sau comunica cu sustinatorii, rata de succes este foarte ridicata. Nu exista un algoritm de selectare a proiectelor pentru a le asigura finantarea.

Pot afirma cu certitudine ca succesul mai mare il au si il vor avea start-up-urile si business-urile originale si inovative, promovate de antreprenori implicati 100%", a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

O alta metoda de finantare la care pot apela antreprenorii sunt creditele bancare. Acestia pot primi pana la cateva sute de mii de lei, bani care trebuie returnati, impreuna cu dobanda aferenta, intr-un termen stabilit de banca.

Start-up-urile pot fi finantate si cu ajutorul programelor guvernamentale sau europene, menite sa incurajeze dezvoltarea afacerilor mici.

In cazul programelor guvernamentale, statul acopera o parte din suma (50% - 90%), restul urmand a fi contributia antreprenorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#variante de finan are startup, #finantare startup , #Finantare proiecte