BP ii implica pe soferi in finantarea proiectelor de mediu

Miercuri, 23 August 2006, ora 15:15
1082 citiri

British Petroleum a lansat un program pe internet prin care posesorii de masini pot contribui la finantarea proiectelor de mediu prin donarea unor sume echivalente costurilor necesare pentru neutralizarea emisiilor anuale de noxe ale autoturismelor, informeaza Reuters.Posesorii de automobile vor putea sa-si calculeze cantitatea anuala de dioxid de carbon, emisa de propriile masini in atmosfera, folosind pagina electronica www.targetneutral.com si vor finanta, astfel, proiecte ecologice, pintre care si morile de vant. O masina de categorie medie, care parcurge in jur de 16.000 de kilometri anual, va genera, in acest interval, aproximativ patru tone de dioxid de carbon, cantitate suficienta pentru a umple un balon de aer cald de o marime medie. Neutralizarea acestei cantitati de carbon ar costa cam douazeci de lire.

"Proiectul Targetneutral este un pas inainte si o modalitate practica prin care BP ii determina pe soferi sa ajute la remedierea problemelor de mediu", a declarat directorul britanic al BP, Peter Mather. Acesta a adaugat ca BP a luat aceasta initiativa deoarece studiile avansate ale companiei au aratat ca exista o uriasa cerere a consumatorilor pentru o astfel de masura, combinata, insa, cu un sentiment impartasit de majoritatea consumatorilor, care nu stiu de unde sa porneasca.

Fondurile stranse de la soferi, prin proiectul Targetneutral, care exclud plata taxei pe valoarea adaugata si a costurilor de transfer, vor fi folosite pentru achizitionarea unor filtre de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

BP, compania care a oferit fondurile de pornire pentru proiect si care va acoperi costurile pentru functionarea lui pe internet, nu va primi bani din desfasurarea acestuia.

Banii obtinuti prin Targetneutral vor fi folositi intr-o serie de proiecte de mediu, printre care si unele pentru energia reciclabila si alternativa, cum ar fi morile de vant si filtrele pentru eliminarea metanului.

Calculele de compensare a poluarii, prin cuantificarea cantitatii de gaze emise si a sumelor necesare pentru neutralizarea sa, au castigat din ce in ce mai multa popularitate in ultimii ani, cu toate ca unii ecologisti au adoptat o pozitie critica, sustinand ca ar trebui ca prioritatea sa fie reducerea emisiilor de gaze, nu compensarea lor.

Agentia NewsIn

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...