BERD ar putea da 30 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din Buzau

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 19:31
1251 citiri
BERD ar putea da 30 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din Buzau

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut de pana la 30 de milioane de euro companiei care va castiga o licitatie internationala pentru atribuirea unui contract de reabilitate a infrastructurii rutiere a orasului Buzau.

Costul total al proiectului este estimat in prezent la 45 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al bancii.

Conducerea BERD va discuta imprumutul in iulie 2012.

Investitia va fi folosita pentru reabilitatea a 46 de kilometri de drumuri si trotuare din Buzau, in baza unui contract pe termen lung, de aproximativ 12 ani, de finantare, proiectare, constructie si intretinere.

Contractul va fi al doilea pe termen lung care va fi incheiat de municipalitate, primul, pe 10 ani, semnat in 2006, referindu-se la iluminatul stradal.

Proiectul va avea ca rezultat implicarea sectorului privat in administrarea drumurilor. Compania selectata va raspunde de reabilitarea drumurilor si a trotuarelor si de mentinerea acestora in stare buna pe intreaga perioada a contractului, de minim 10 ani, in schimbul unor plati constante din partea Primariei.

Contractul va fi finantat direct de sectorul privat, o premiera la nivel urban, si poate reprezenta un exemplu pentru alte municipalitati care vor sa schimbe modul in care drumurile urbane sunt finantate, reabilitate si intretinute.

Compania castigatoare va fi selectata prin proceduri de licitatie acceptate de BERD. Aceasta va fi o companie mare de constructii, sau un consortiu format dintr-un constructor de drumuri si o firma specializata in intretinerea acestora.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#reabilitare drumuri Buzau, #imprumut berd , #Finantare proiecte