APDRP: Proiectele pentru finantarea primei impaduriri pot fi depuse din 2 decembrie

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 18:15
3132 citiri
APDRP: Proiectele pentru finantarea primei impaduriri pot fi depuse din 2 decembrie

Proiectele de finantare aferente Masurii 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole" pot fi depuse in perioada 2-30 decembrie 2011, fondurile nerambursabile disponibile in aceasta sesiune fiind de 148,92 milioane euro, a anuntat Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

"Din aceasta suma, 20% reprezinta contributia Guvernului Romaniei de la bugetul de stat, iar 80% finantare a Uniunii Europene. Proiectele vor putea fi depuse la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), zilnic intre orele 9 si 14:00, ultima zi pentru depunere fiind 30 decembrie 2011, ora 12:00", se arata in comunicat.

Implementarea Masurii 221 are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire.

Impadurirea are ca scop prevenirea pagubelor naturale

Prima impadurire a terenurilor agricole este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, solurilor, a padurilor cu rol de protectie impotriva factorilor naturali daunatori, precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia.

Cu ajutorul acestei masuri se pot impaduri toate terenurile agricole la nivelul intregii tari, cu exceptia pajistilor permanente neafectate de procese de degradare a solului.

Terenul elgibil pentru impadurire trebuie sa fie de minim 0,5 hectare

Astfel, se poate asigura si impadurirea terenurile agricole din jurul oraselor cu conditia respectarii cerintelor specifice ale acestei Masuri de finantare. Pot fi impadurite si terenurile care contin soluri nisipoase si/sau mobile, terenurile situate in lunca Dunarii sau in luncile raurilor dar si terenurile afectate de eroziune sau desertificare.

Solicitantii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol. Suprafata agricola propusa pentru impadurire trebuie sa fie de minim 0,5 hectare.

Prima conditie pe care trebuie sa o respecte solicitantul este sa faca dovada detinerii terenului agricol eligibil pentru impadurire. Acesta trebuie sa fi fost declarat la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) in ultimii doi ani si sa fi respectat in toata aceasta perioada si pe toata suprafata parcelelor propuse pentru impadurire, Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#impadurire Romania, #proiecte impadurire, #finantare proiecte impadurire , #Finantare proiecte