Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

4,63 milioane euro fonduri transfrontaliere pentru Romania si Bulgaria

4,63 milioane euro fonduri transfrontaliere pentru Romania si Bulgaria
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) relanseaza Programul Phare 2005 de Cooperare Transfrontaliera intre Romania si Bulgaria si lanseaza o licitatie de propuneri de proiecte in scopul promovarii dezvoltarii economice in valoare de 4,63 milioane euro.

Obiectivul general al acestui program este promovarea dezvoltarii economice durabile a regiunii de granita dintre Romania si Bulgaria, cu scopul de a reduce caracterul periferic, prin cresterea cooperarii transfrontaliere intre sectoarele public si privat, precum si intre cetateni. Vor fi finantate proiecte ale caror teme se vor incadra in domenii precum cooperarea in afaceri si dezvoltarea mediului de afaceri si protectia si dezvoltarea durabila a mediului, potrivit unui comunicat al MDLPL remis, miercuri, NewsIn.

In cadrul cooperarii in afaceri si dezvoltarea mediului de afaceri prima componenta, cooperare si servicii in sprijinul afacerilor, grantul Phare CBC este de minim 50.000 euro, iar cel maxim ajunge la 150.000 euro. In cadrul componentei B, sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii afacerilor, grantul Phare CBC este de minim 150.000 euro, iar cel maxim ajunge la 700.000 euro.

Pentru protectia si dezvoltarea durabila a mediului, componenta A, studii, programe si planuri de actiune care sprijina cooperarea, grantul Phare CBC este de minim 50.000 euro, iar cel maxim atinge 150.000 euro. Componenta B, actiuni de investitii, grantul Phare CBC este de minim 150.000 euro, iar cel maxim de un milioan euro.

Suma totala indicativa disponibila pentru aceasta licitatie de propuneri de proiecte este de 4.63 milioane euro. Solicitantii eligibili pot fi, alaturi de autoritatile locale si regionale, asociatii ale autoritatilor locale si regionale, euroregiuni, organizatii non-profit, organizatii de sprijinire a afacerilor, institutii educationale cum ar fi scoli, licee, universitati, institutii de cercetare. Data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 1 octombrie 2007.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 848 ori