1300 proiecte vor primi finantare prin PNDR de 707 mil euro

Marti, 24 Februarie 2009, ora 15:36
2320 citiri
1300 proiecte vor primi finantare prin PNDR de 707 mil euro

Pentru accesarea fondurilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) au fost selectate pentru finantare 1.339 de proiecte din 3.657 analizate de la inceputul anului si pana in prezent, potrivit datelor furnizate de MAPDR.

Astfel, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), in cursul anului 2008 au fost organizate sase sesiuni de selectie in care au fost depuse proiecte, iar dupa analiza realizata anul acesta au fost alese pentru finantate, pana in prezent, dintr-un total de 3.657 de proiecte depuse, un numar de 1.339 eligibile.

Din acestea, s-au contractat un numar de 1.297 de dosare cu o valoare publica de circa 707 milioane de euro. Din diferenta de 42, un numar de 36 de proiecte se afla, in prezent, in stadiu de avizare si semnare, iar sase proiecte de pe masura 121 au fost reziliate la cererea beneficiarilor, din cauza dificultatilor de obtinere a creditului bancar.

Conform datelor MAPDR, la nivel national, au fost depuse 6.658 de proiecte conforme cu o valoare publica de peste cinci miliarde de euro, iar in urma evaluarii punctelor conforme pentru fiecare masura, in functie de sesiunea de depunere, au fost declarate eligibile 2.645 proiecte cu o valoare de circa 1,5 miliarde euro si neeligibile 1.012 proiecte in valoare de 703 milioane euro.

Potrivit MAPDR, restul de 3001 proiecte depuse pentru programul PNDR vor fi analizate pana la sfarsitul lunii martie. Alocarea financiara a Uniunii Europene din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR), acordata Romaniei prin MAPDR pentru implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in perioada 2007-2013 este de 8,022 miliarde euro la care se adauga contributia nationala in valoare de 1,948 miliarde euro.

Secretarul de stat in cadrul ministerului agriculturii, Liviu Harbuz, declara recent ca MAPDR va elabora un nou Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) care va corespunde realitatilor din Romania si situatiei de criza economica. "Dupa o analiza a ceea ce s-a intamplat pana acum, am constatat ca Program National de Dezvoltare Rurala nu corespunde in proportia necesara cu realitatile din Romania si cu cerintele din teren, motiv pentru care in momentul de fata se lucreaza la un nou plan.

Ne-am propus ca PNDR sa fie elaborat dupa o consultare a fiecarui sindicat si patronat, iar intr-o perioada de o luna de zile vom veni cu un proiect care sa reflecte problematica din zona rurala pe fiecare sector", a mai adaugat Harbuz, la inceputul lunii februarie. 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#finantare, #proiecte, #ue , #Finantare proiecte