UniCredit investeste in energia eoliana din Romania

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 19:05
4424 citiri
UniCredit investeste in energia eoliana din Romania
UniCredit investeste in energie eoliana in Romania

UniCredit Leasing, o unitate a celei mai mari banci din Italia, a oferit o suma record in acest an pentru finantarea proiectelor de energie eoliana si solara, in special in Italia si in Europa de Est, a precizat directorul unitatii.

UniCredit Leasing a acordat in 2012 mai mult de 1,5 miliarde de euro pentru finantarea proiectelor eoliene si solare, scrie Bloomberg, care adauga ca suma a crescut cu 50% fata de anul trecut.

In schimb, anul viitor, UniCredit Leasing ar putea sa isi reduca investitiile cu pana la 1 miliard de euro, in conditiile in care guvernul italian a precizat ca vrea sa reduca toate cheltuielile, din cauza crizei datoriilor.

"Ne asteptam la o scadere majora a investitiilor in proiecte solare anul viitor, in Italia, pentru ca subventiile acordate de guvern au fost limitate, in mare parte", puncteaza un reprezentant Unicredit.

Pe de alta parte, acesta precizeaza ca investitiile vor continua "substantial" in Romania, Bulgaria si Turcia.

O explozie a centralelor solare din Italia, acum devenita a doua piata din lume din punct de vedere al marimii, a dus la introducerea unui plafon de cheltuire a subventiilor.

Italia s-a supus trendului european si a redus cheltuielile cu primele de asigurare, intrerupand astfel un mecanism sigur de accelerare a investitiilor in energii regenerabile. La polul opus, Romania, Bulgaria si Turcia au aprobat noi facturi cu tarife care au ca scop stimularea investitiilor in domeniul energetic.

UniCredit este cel mai mare creditor al industriei energiei solare din Europa de Est si din Turcia, potrivit directorului executiv. Aproximativ jumatate dintre proiectele eoliene si solare din regiune sunt finantate prin contracte de inchiriere, in timp ce restul folosesc credite pentru finantare.

UniCredit a fost una dintre primele institutii financiare care au oferit pachete personalizate adaptate pentru investitiile in energie eoliana. La inceputul lunii mai, compania a anuntat ca finanteaza doua proiecte de energie eoliana cu aproape 19 milioane euro, unul dintre acestea dezvoltat de compania Holrom, iar celalalt de Energy Rose, valoarea totala a celor doua proiecte fiind de 31 milionane de euro.

#UniCredit energie eoliana Romania, #investitii Unicredit Romania, #energie eoliana Romania , #Finantare panouri solare