Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UNICEF lanseaza un apel pentru fonduri de 1,28 miliarde de dolari in 2012

UNICEF lanseaza un apel pentru fonduri de 1,28 miliarde de dolari in 2012


Fondul Natiunilor Unite pentru Copii a lansat un apel la finantare in valoare totala de 1,28 miliarde de dolari (947 milioane de euro) pentru a veni in ajutorul copiilor si al femeilor, victime ale catastrofelor naturale sau ale conflictelor, informeaza AFP.

"In 2012, UNICEF intentioneaza sa ajute aproximativ 97 milioane de persoane' din 25 de tari, potrivit unui raport anual privind nevoile financiare ale organizatiei. Aceasta 'va avea nevoie de 1,28 miliarde de dolari. Comparat cu apelul din 2011, suma solicitata este in scadere cu 9%", precizeaza agentia ONU.

Reculul se explica in special prin scaderea fondurilor cerute pentru Asia de Sud precum si pentru America Latina si Caraibe, mai ales din cauza diminuarii nevoilor de finantare ale Pakistanului si Haiti.

In schimb, nevoile mai multor regiuni africane sunt in crestere. Regiunea Africa de Est si australa, din cauza crizei umanitare din Cornul Africii afectat de seceta, inregistreaza in acest an cea mai importanta crestere de finantare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2262 ori