Peste 5,4 miliarde lei pentru finantarea, in 2008, a proiectelor de mediu

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 12:46
1474 citiri
Peste 5,4 miliarde lei pentru finantarea, in 2008, a proiectelor de mediu

Administratia Fondului pentru Mediu isi propune sa aloce suma totala de circa 5,404 miliarde lei pentru finantarea, in 2008, a proiectelor eligibile apartinand persoanelor juridice, potrivit proiectului pentru planul anual de lucru al AFM pe anul in curs.

Cele mai mari sume sunt alocate proiectelor ce vizeaza reducerea impactului asupra atmosferei, apei si solului (145,6 milioane de lei), gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase (118,9 milioane de lei), cresterea productiei de energie din surse regenerabile (116,7 milioane de lei), prevenirea poluarii (53,8 milioane de lei), protectia resurselor de apa, statiile de tratare, statiile de epurare pentru comunitati locale (49,6 milioane de lei).

La polul opus se situeaza activitatile privind reducerea nivelurilor de zgomot (2,3 milioane de lei), reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor si inchiderea iazurilor de decantare din sectorul minier - cate un milion de lei, anunta Rompres.

Pentru gospodarirea integrata a zonei costiere, AFM propune un buget de cinci milioane de lei, aceeasi suma fiind prevazuta si pentru impadurirea terenurilor degradate situate in zonele deficitare in paduri, in timp ce pentru educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului sunt alocati aproximativ opt milioane de lei.

De asemenea, administrarea ariilor naturale protejate va beneficia de peste 8,4 milioane de lei.

Administratia Fondului pentru Mediu isi propune, in 2008, sa sustina toate categoriile de proiecte eligibile pentru finantare prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind Fondul pentru mediu. Sumele prevazute in Bugetul de cheltuieli pentru anul in curs pot fi redistribuite in scopul utilizarii lor in cadrul acestor categorii, la propunerea Comitetului director, cu aprobarea Comitetului de avizare.

Fondul pentru mediu este utilizat pentru finantarea proiectelor de mediu eligibile. Aceasta finantare poate fi rambursabila, nerambursabila sau mixta.

Proiectul trebuie sa se deruleze pe o perioada de maxim 24 de luni de la data incheierii contractului. Pentru finantarea nerambursabila prin sustinerea totala sau partiala a dobanzii aferente creditelor acordate de banci solicitantilor, durata pentru care se acorda finantarea este de maxim 60 de luni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...