Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele care investesc in active vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat

Firmele care investesc in active vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat


O noua schema de ajutor de stat va fi implementata de Ministerul Finantelor. Aceasta prevede ca statul va acorda finantari nerambursabile firmelor care vor investi in active minimum 44 de milioane de lei, respectiv echivalentul a aproape 10 milioane de euro. Procedura de acordare a ajutoarelor de stat este cuprinsa intr-un act normativ care a intrat recent in vigoare.

Prin HG nr. 807/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 714 din 30 septembrie 2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii, va fi instituita o noua schema de ajutor de stat pentru sprijinirea firmelor, avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie.

"Prin initierea acestui act normativ se intentioneaza incurajarea participarii active a intreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni si redresarea economiei romanesti, prin stimularea realizarii de investitii in active fixe de inalta tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adaugata mare, adresate atat pietei interne, cat si competitive la export", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Citeste mai multe despre Firmele care investesc in active vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat. Noile reguli se aplica deja pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2387 ori