FGCR: garantii de 320 de mil euro, in 2011

Luni, 07 Martie 2011, ora 14:03
1980 citiri
FGCR: garantii de 320 de mil euro, in 2011

Presedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural-IFN S.A (FGCR), Veronica Toncea, a declarat luni ca Fondul a acordat anul trecut un volum de garantii de 260 milioane de euro, iar pentru anul acesta spera ca valoarea acestora sa urce la 320 milioane euro, relateaza NewsIn.

"Anul trecut am incheiat cu un volum de garantii acordate de 260 milioane de euro, iar anul acesta speram sa acordam garantii in valoare de 320 milioane euro.

Ne bazam pe faptul ca agricultura va deveni de interes si vom crea produse flexibile care sa ofere accesul mai multor beneficiari.

Ne bazam pe faptul ca s-a introdus scrisoarea de confort pentru beneficiarii PNDR, ceea ce inseamna automat o relatie cu bancile comerciale ale beneficiarilor si o stabilire a nivelului proiectului corelat cu posibilitatile lui de indatorare, nu cu visele care existau pana acum", a spus Vernica Toncea.

De asemenea, FGCR mizeaza si pe faptul ca beneficiarii publici care au contracte de finantare incheiate cu APDRP si au terminat procedurile de achizitie publica vor veni sa solicite scrisori de garantie pentru a-si incasa avansul din contractele de finantare nerambursabile.

"Ne bazam pe faptul ca multi beneficiari publici care au contracte de finantare incheiate cu APDRP si au terminat procedurile de achizitie publica vor veni sa solicite scrisori de garantie pentru a-si incasa avansul din contractele de finantare nerambursabile.

Pentru ca la beneficiarii publici garantam direct, le dam noi scrisori de garantie fara sa se duca la bancile comerciale pentru a-si incasa avansul", a spus Toncea.

Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA ofera un instrument financiar care permite accesul investitorilor la credite si alte instrumente de finantare, prin acordarea de garantii financiare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Fondul de Garantare a Creditului Rural, # garantii, # beneficiarii pndr , #Finantare nerambursabila