Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Serviciile de Consultanta si Instruire pentru IMM finantate nerambursabil

Serviciile de Consultanta si Instruire pentru IMM finantate nerambursabil
Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP), impreuna cu Delegatia Comisiei Europene, a lansat un program de finantari nerambursabile pentru servicii de Consultanta si Instruire pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Statisticile ind Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP), impreuna cu Delegatia Comisiei Europene, a lansat un program de finantari nerambursabile pentru servicii de Consultanta si Instruire pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Statisticile indica faptul ca, desi numarul de IMM infiintate in Romania este foarte mare, mentinerea si dezvoltarea afacerilor in mediul actual reprezinta o problema pentru majoritatea IMM.

Pe de alta parte, cultura antreprenoriala precara de la nivelul actionariatului face ca acesta sa nu pretuiasca la justa valoare managementul specializat, de calitate, desi un bun manager, chiar daca nu este actionar, este un factor esential pentru dezvoltarea afacerii si cresterea dividendelor.

Programul are un buget de 3,6 milioane euro si urmareste facilitarea accesului IMM la servicii moderne de consultanta in afaceri.

Activitatile prioritare care vor fi finantate sunt:
# facilitarea accesului IMM la informatii privind oportunitati de afaceri;
# sprijinirea certificarii IMM din punct de vedere al standardelor tehnice si de calitate;
# promovarea accesului la mijloace moderne de informare, comunicare si comert electronic.

Solicitantii pot fi organizatii profit sau non-profit care sunt furnizorii de servicii pentru IMM cu sediul in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Nord-Vest.

Sprijinul financiar nerambursabil va fi cuprins intre 10.000 si 200.000 de euro pe proiect si poate acoperi maxim 60% din valoarea proiectului.
Restul, reprezentand minim 40% din valoarea proiectului trebuie asigurat in numerar de catre beneficiar.

Termenul-limita pentru depunerea cererilor de finantare este 8 iulie 2002, ora 16, iar proiectele se depun in cele 4 regiuni mentionate, la Agentiile de Dezvoltare Regionala din regiunea unde se desfasoara proiectul. Tot de acolo se poate procura si pachetul informativ care cuprinde Ghidul Solicitantului si Formularul de cerere de finantare.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1065 ori