Teodorovici cere finantare europeana pentru formarea medicilor. Ce alte solicitari sunt pe lista

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 15:32
3094 citiri
Teodorovici cere finantare europeana pentru formarea medicilor. Ce alte solicitari sunt pe lista

O serie de apeluri de proiecte din fonduri europene, printre care unele privind formarea profesionala a personalului medical din domeniul cardiologiei, dar si a personalului medical care realizeaza transplanturi, vor fi lansate in perioada urmatoare, imediat dupa incheierea consultarii publice ale ghidurilor aferente programelor, a anuntat, duminica, intr-un comunicat de presa, Ministerul Fondurilor Europene .

Conform sursei citate, pe lista proiectelor se mai afla cele care vizeaza imbunatatirea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii, precum si sustinerea parteneriatelor transnationale cu impact asupra pietei muncii.

In prezent, MFE, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), supune consultarii publice ghidurile pentru lansarea celor patru tipuri de cereri de proiecte.

'Cele patru cereri de proiecte sunt gandite astfel incat banii europeni sa rezolve o parte din problemele pe care inca le avem in prezent. Prin acordarea de finantari pentru formarea profesionala a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara tarii care vor opera aproximativ 3.000 de copii care sufera de boli grave.

Mult mai important, acestia vor pregati medicii romani sa realizeze respectivele interventii pentru ca Romania sa aiba un numar ridicat de specialisti in acest domeniu. Astfel, datorita acestor finantari, medicii nostri vor putea salva vietile multor copii. O alta cerere de proiecte, destinata tot personalului medical, va sprijini formarea profesionala a personalului care efectueaza transplanturi. In acelasi timp, doua apeluri vor viza sustinerea formarii profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe masura ce lansam astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfactia ca banii europeni isi ating scopul de a salva vieti, de a imbunatati nivelul de trai al romanilor, de a sustine dezvoltarea societatii. Adica, fondurile europene incep sa fie mai bine folosite: pentru Romania si pentru romani!', noteaza, in comunicatul citat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul de resort precizeaza ca asteapta propuneri si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte in cadrul POS DRU pana la data de 24 iulie a.c., ora 12.00, la adresa de e-mail consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Totodata, documentele aferente celor patru proiecte sunt publicate pe site-ul MFE spre consultare publica, incepand cu data de 18 iulie a.c.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#apeluri proiecte POSDRU, #finantare POSDRU , #Finantare fonduri structurale