Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BM: 17 mil lei pentru eficientizarea Ministerului Transporturilor

BM: 17 mil lei pentru eficientizarea Ministerului Transporturilor


Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a semnat miercuri un contract de finantare de 16,73 milioane lei, fara TVA, din fonduri europene nerambursabile pentru un proiect prin care Banca Mondiala va acorda asistenta in vederea cresterii si eficientizarii capacitatii administrative a ministerului.

Din valoarea proiectului care a fost depus de MTI in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, 14,22 milioane lei, fara TVA, reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul Social European.

Astfel, Banca Mondiala va acorda sprijin pentru elaborarea si punerea in aplicare a unei strategii generale, integrate pentru toate modurile de transport, care cuprinde si introducerea managementului privat in companiile aflate sub autoritatea MTI.

Totodata, BM va asista Ministerul Transporturilor la imbunatatirea evaluarii procesului de recuperare a costurilor privind infrastructura rutiera si feroviara si fundamentarea cerintelor de finantare din sectorul transporturilor in conformitate cu principiile directivelor europene, la cresterea capacitatii pentru evaluarea eficientei costurilor proiectelor de investitii si va acorda sprijin pentru buna functionare a Autoritati Metropolitane de Transport.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2027 ori