Japonia finanteaza FMI cu inca 60 mld. de dolari

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 10:16
1481 citiri
Japonia finanteaza FMI cu inca 60 mld. de dolari

Japonia va finanta FMI inca 60 miliarde de dolari, pentru a ajuta la depasirea crizei datoriilor in zona euro, informeaza AFP.

"Ministrul de finante, Jun Azumi, a declarat ca Japonia va furniza 60 de miliarde de dolari pentru a consolida bazele financiare ale FMI", a indicat un purtator de cuvant al ministerului nipon.

Angajamentul Japoniei este a doua promisiune ferma de finantare suplimentara, dupa cea a zonei euro, de 150 miliarde de euro (198 miliarde de dolari). El va fi prezentat oficial de autoritatile nipone cu prilejul unei reuniuni a ministrilor de finante si sefilor bancilor centrale ai G20, care va avea loc la Washington, la 20 aprilie, si la viitoarea adunare generala semestriala a FMI. In schimbul sprijinului sau indirect, Tokyo "le va cere in mod ferm europenilor sa isi intareasca si mai mult plasele de protectie", a subliniat ministrul Azumi.

Decizia Japoniei raspunde unui apel lansat de directorul general al FMI, Christine Lagarde, care a cerut in ianuarie furnizarea de contributii suplimentare - calculate la 600 miliarde de dolari - pentru a creste cu 500 de miliarde de dolari resursele de creditare ale institutiei, in scopul combaterii crizei datoriilor in Europa si a efectelor sale in alte parti ale lumii.

Intr-un comunicat emis marti la Washington, Christine Lagarde a salutat imediat "rolul motor si angajamentul solid al Japoniei in favoarea multilateralismului", si a chemat "statele membre al Fondului sa ii urmeze exemplul"

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Japonia finantare FMI, #Japonia criza datoriilor , #Finantare externa