Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI a atras fonduri suplimentare de 320 miliarde de dolari de la statele membre

FMI a atras fonduri suplimentare de 320 miliarde de dolari de la statele membre


Fondul Monetar International (FMI) a anuntat miercuri ca a atras fonduri suplimentare de 320 miliarde de dolari in actuala campanie de consolidare a capacitatii de creditare.

Fondurile suplimentare includ o contributie de opt miliarde de dolari de la Polonia si "o suma substantiala" de la Elvetia.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat ca a obtinut miercuri angajamente de 34 miliarde de dolari, inclusiv cele asumate de guvernul polonez si cel elvetian, transmite Reuters.

Lagarde spera sa atraga cel putin 400 miliarde de dolari de la oficialitatile prezente in aceasta saptamana la Washington la reuniuni patronate de G20, FMI si Banca Mondiala.

SUA a refuzat sa se angajeze cu fonduri suplimentare, considerand ca a contribuit suficient la efortul de combatere a crizei din zona euro prin asigurarea de lichiditate ampla in dolari pentru bancile europene. Totusi, Washingtonul a aratat miercuri ca sprijina procesul de refinantare a FMI.

Statele din Europa au anuntat deja ca vor suplimenta resursele FMI cu aproximativ 200 miliarde de dolari, iar Japonia a devenit marti prima tara non-europeana care a oferit o contributie suplimentara, de 60 miliarde de dolari.

Suedia a angajat 10 miliarde de dolari si a promis ca va suplimenta suma, ulterior, cu aproape 5 miliarde de dolari, iar Danemarca si Norvegia au promis 7 miliarde de dolari, respectiv 9,3 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1239 ori