Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNS: Nici o schimbare in Romania de la ultima misiune FMI

BNS: Nici o schimbare in Romania de la ultima misiune FMI


Misiunea Fondului Monetar International (FMI) care soseste marti in Romania gaseste statul roman in aceeasi situatie in care se afla si in timpul misiunii precedente (25 ianuarie - 6 februarie), a declarat marti, vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc.

"Unul dintre cele mai grave aspecte ramase nerezolvate il constituie lipsa actiunilor indreptate catre depolitizarea unitatilor cu capital integral sau majoritar de stat. Nu numai ca statul nu a facut nimic in acest sens ci, dimpotriva, chiar a accentuat politizarea acestor unitati, numind in functii de secretar de stat membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

In plus, Guvernul nu a rezolvat problema contractelor incheiate cu 'baietii destepti din energie', contractele urmand sa se deruleze in continuare pana in 2018", a afirmat Pisc.

Acesta a subliniat, totodata, ca nu a fost respectat nici angajamentul privind deficitul bugetar, iar prevederile actualului Cod al Muncii si ale Legii Dialogului Social nu au contribuit la crearea de noi locuri de munca.

"Cu exceptia unor revigorari punctuale si de scurta durata, numarul locurilor de munca a scazut in ultima vreme la nivelul tarii, fapt care are - in consecinta - efecte negative si asupra sistemului de pensii.

Tocmai de aceea, in cadrul intalnirii pe care o vom avea luni, 30 aprilie, cu reprezentantii FMI vom aduce in discutie atat aspectele prezentate mai sus, cat si probleme care tin de piata muncii si de deblocarea Consiliului Economic si Social (CES)", a mai spus vicepresedintele BNS.

Misiunea Fondului Monetar International soseste, marti, la Bucuresti, pentru cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane.

Delegatia este condusa de negociatorul sef pentru Romania, Jeffrey Franks, care va sosi pe 25 aprilie si va ramane o zi in plus dupa incheierea evaluarii, urmand sa plece pe 9 mai. Jeffrey Franks va fi insotit de Erik De Vrijer, care va deveni seful misiunii pentru urmatoarea evaluare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1322 ori