Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cererile pentru acciza la motorina se depun pana la 31 decembrie

Cererile pentru acciza la motorina se depun pana la 31 decembrie


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste beneficiarilor ca, pana la data de 31 decembrie 2011, se depun cererile de acord prealabil pentru finantare prin rambursare pentru motorina cu acciza redusa pentru anul 2012.

Cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare se depune la centrul APIA judetean / al municipiului Bucuresti, pe raza caruia este situata exploatatia agricola pentru care se solicita ajutorul de stat sau unde a fost depusa cererea de plata pentru sprijinul pe suprafata, iar acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrul APIA judetean / al municipiului Bucuresti, in termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil.

Potrivit APIA, ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli care indeplinesc unele conditii, in functie de sectorul (vegetal, zootehnic si/sau imbunatatiri funciare) in care isi desfasoara activitatea.

Astfel, acestia trebuie sa fie inscrisi in evidentele APIA cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau in Registrul agricol, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare.

De asemenea, trebuie sa fie inregistrati in Registrul national al exploatatiilor (RNE) al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu efectivele de animale sau sa detina document de inregistrare/autorizare sanitara veterinara pentru pasari/familii de albine/viermi de matase.

Totodata, trebuie ca suprafata totala de teren pe care le exploateaza sa fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafata parcelelor agricole sa fie de cel putin 0,3 ha.

In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 ha.

De asemenea, trebuie sa exploateze/sa detina/sa creasca animale/pasari/familii de albine/viermi de matase in vederea obtinerii productiei agricole pentru care solicita ajutorul de stat, dar si sa utilizeze instalatii de irigat actionate cu motoare termice.

Ajutorul de stat se acorda prin rambursarea diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2037 ori