Cand va fi platit ajutorul de stat la motorina utilizata in agricultura

Luni, 02 Februarie 2015, ora 09:35
1925 citiri
Cand va fi platit ajutorul de stat la motorina utilizata in agricultura
Foto: bihon.ro

Ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV din 2014 va fi platit agricultorilor pana la data de 30 iunie 2015, in limita bugetului aprobat de 162,7 milioane de lei, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare este de 90,5 milioane de litri. In cazul in care solicitarile depasesc cantitatile prevazute, cuantumul platilor se reduc proportiona, potrivit Agerpres.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. Valoarea se calculeaza in lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorina.

Pana la inceputul lunii noiembrie din 2014, APIA a platit 211 milioane de lei pentru ajutorul de stat acordat pentru motorina utilizata in agricultura.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#APIA plata ajutor stat motorina, #motorina utilizata agricultura , #Finantare agricultura