Ministerul Finantelor a anulat inregistrarea online pentru schema de minimis

Joi, 29 August 2013, ora 08:35
2427 citiri
Ministerul Finantelor a anulat inregistrarea online pentru schema de minimis

Ministrul Finantelor a decis ca sesiunea de inregistrare online pentru schema de minimis, derulata miercuri dimineata, dar reclamata de mai multi inreprinzatori, sa fie anulata si reluata ulterior pentru a fi eliminata astfel orice suspiciune cu privire la corectitudinea derularii acestei proceduri.

Miercuri seara, Ministerul Finantelor a transmis un comunicat in care ministrul de resort, Daniel Chitoiu, anunta anularea procedurii derulate dimineata.

"In cursul zilei am fost informat in legatura cu existenta unor probleme in procedura de depunere online din cadrul schemei de minimis. Am dispus imediat demararea unei anchete interne impreuna cu STS si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT. Din primele investigatii a rezultat faptul ca resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente in urma anticiparii gresite a numarului mare de firme care sunt interesate.

Astfel, au aparut blocaje si mesaje de eroare in accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis. Ca urmare, am decis ca sesiunea de inregistrare online desfasurata astazi pentru schema de minimis sa fie anulata si reluata ulterior pentru a oferi egalitate deplina de sanse tuturor IMM-urilor interesate sa inregistreze cereri de finantare, eliminand orice suspiciune cu privire la corectitudinea derularii acestei proceduri", afirma ministrul Finantelor.

El mai arata ca doreste ca acest program sa fie implementat corect, iar banii din schema de minimis sa ajunga la cat mai multe firme fara nicio suspiciune si nu accepta sa planeze nicio urma de indoiala cu privire la acest program.

"Dupa cum ati fost anuntati, investigatia este in derulare si este efectuata de specialistii MFP impreuna cu STS si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT, iar rezultatele investigatiei vor fi urmate de masurile care se impun si vor fi anuntate public", mai afirma ministrul in comunicat.

Peste 20.000 de persoane au accesat pagina de internet pentru schema de minimis in intervalul inregistrarii online

Precizarile au fost transmise dupa ce mai multi intreprinzatori care au incercat sa acceseze, miercuri dimineata, pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice (MFP) au reclamat ca sectiunea dedicata schemei de minimis in valoare maxima de 500 milioane lei s-a blocat dupa deschidere, iar la scurt timp procesul de selectie a fost declarat inchis, acestia nemaiputand aplica pentru ajutorul financiar.

Intr-un comunicat transmis ulterior, ministerul sustine ca, in urma investigatiilor preliminare proprii si a datelor furnizate de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si de autoritatile competente din domeniul sigurantei IT, care au participat la monitorizarea intregii proceduri de inregistrare online a cererilor, a rezultat ca, la ora 8:30, serverele MFP au inregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicatiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis.

Totodata, in intervalul 8:30 - 8:36, un numar de 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicata schemei de minimis, iar 3.164 de persoane dintre acestea completau formularul in perioada acestor minute.

Ministerul arata ca 714 persoane dintre cele 3.164 au trimis formularul completat, primind recipisa de inregistrare, eliberata automat de sistem. Din totalul de 714 solicitari transmise, 644 de solicitari au fost admise, restul fiind respinse intrucat fie depaseau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza inregistrarilor multiple ale aceleiasi intreprinderi (acelasi CUI).

Astfel, 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii pana la epuizarea plafonului de 500 milioane lei.

"Avand in vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depasit numarul de 20.225 de utilizatori, in acest interval, nu au putut accesa pagina de internet intrucat limita tehnica a echipamentelor IT fusese deja atinsa. La sfarsitul investigatiei derulata de specialistii MFP impreuna cu STS si autoritatile competente din domeniul sigurantei IT, vom informa opinia publica cu privire la rezultatele finale ale investigatiei", se spune in comunicat.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#ajutor minimis, #repetare cereri minimis, #sesiune online ajutor minimis, #schema minimis firme, #pagina internet Finante minimis , #Finantare afaceri