Ministerul Mediului va lua 100 de milioane lei imprumut de la Trezorerie

Sambata, 03 Martie 2012, ora 09:15
2947 citiri
Ministerul Mediului va lua 100 de milioane lei imprumut de la Trezorerie

Ministerul Mediului a primit acordul Guvernului sa se imprumute cu 100 milioane lei de la Trezorerie, pentru a acoperi in martie platile in proiectele finantate prin Programul Operational Sectorial privind Mediul, procedura decisa de Executiv si in cazul altor programe de finantare, intrerupte de CE.

Imprumutul va fi contractat din fondurile obtinute de stat din privatizare si pastrate la Trezorerie.

"In scopul asigurarii necesarului de finantare a Autoritatii de management pentru Programul Operational Sectorial Mediu, aferent lunii martie 2012, in vederea efectuarii platilor pentru proiectele finantate in cadrul programului, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinantarile, aferente asistentei financiare nerambursabile primite de Romania in calitate de stat membru al Uniunii Europene, se aproba alocarea temporara de catre Ministerul Finantelor a sumei de 100 milioane lei, pentru luna martie, din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului", se arata intr-o hotarare aprobata in ultima sedinta de Guvern.

Ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management pentru aest proram este Ministerul Mediului.

Imprumutul de la Trezorerie va fi restituit in euro pana la 17 decembrie, din sume rambursate de catre Comisia Europeana.

In cazul in care sumele rambursate de Comisia Europeana nu vor acoperi integral imprumutul, din cauza unor cheltuieli care ulterior sunt constatate drept neeligibile, Ministerul Mediului va achita diferenta din bugetul propriu.

O decizie similara a mai fost luata de Guvern si in cazul Ministerului Muncii, pentru Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane, si al Ministerului Dezvoltarii Regionale, pentru platile aferente proiectelor finantate prin Programul Operational Regional.

Cele doua programe pentru care s-a decis acoperirea platilor de la Trezorerie au fost intrerupte de catre Comisia Europeana.

Astfel, din cauza unor nereguli constatate in cursul unui control anual pe zona de achizitii publice, Comisia Europeana a intrerupt rambursarile pentru axa prioritara 2 din Programul Operational Regional incepand cu data de 11 iunie 2011. Platile au fost reluate in luna decembrie.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#imprumut Trezorerie Ministerul Mediului, #Ministerul Mediului imprumut destinat POS , #Cerere finantare