Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va avea loc pe 23 iunie

Marti, 05 Iunie 2012, ora 13:36
1308 citiri
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va avea loc pe 23 iunie

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, anuntata initial pentru 16 iunie, se muta pe 23 iunie la Biblioteca Nationala a Romaniei din dorinta de a sincroniza proiectia de la Bucuresti cu alte patru orase din tara, informeaza organizatorii.

Evenimentul care va aduce cele mai valoroase scurtmetraje din ultimul an care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes va avea loc outdoor, daca vremea o permite sau in interiorul bibliotecii daca vremea va fi ploioasa.

Ce filme ruleaza

Din programului ShotsUp, aflat la a patra editie, nu vor lipsi cele mai valoroase filme scurte romanesti din ultimul an.

Adrian Sitaru revine in programul Noptii Lungi dupa ce anul trecut au fost proiectate trei filme scurte ale sale in sectiunea Going UP. Regizorul roman se reintoarce mereu cu succes la filmul scurt, chiar si dupa consacrarea prin lungmetraje. "Chefu'" e o comedie despre interminabilele discutii intre vecini - ce face un baiat de 17 ani acasa cand mama lipseste si, mai ales, cum reactioneaza vecinele? Un film scurt care si-a inceput de curand circuitul festivalier si a fost prezent la Cannes in urma cu doar cateva zile.

Filmul "Apele tac", in regia Ancai Miruna Lazarescu, este o drama care te tine cu sufletul la gura despre doi tineri care vor sa fuga din tara. Fiecare are nevoie de celalalt, dar lipsa deplina de incredere naste ezitari. In plus, unul dintre ei, interpretat de Andi Vasluianu, trebuie sa-si lase sotia in urma. Este scurtmetrajul romanesc despre care s-a vorbit cel mai mult in ultimul an. A fost invitat la peste 100 de festivaluri internationale, a castigat peste 34 de premii, a fost nominalizat la Berlin si distins cu doua trofee Gopo.

In filmul "De azi inainte", regia Dorian Boguta - cel mai bun film romanesc la NexT 2012 -, personajul principal primeste cadou la aniversarea de 18 ani o lectie de sofat, o sticla de vodca si o discutie indrazneata despre femei. O surpriza ii da insa peste cap toata aniversarea.

"Þipatul", in regia lui Sebastian Cosor, este una dintre cele mai surprinzatoare animatii din ultimii ani. In doar trei minute, filmul dezvolta intr-un mod ingenios tema celebrei lucrari plastice a expresionistului Edvard Munch "The Scream". Pelicula este dubla castigatoare la Anim'est si la alte competitii.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se pot achizitiona prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau in ziua evenimentului, la intrare, la pretul de 40 de lei.

#Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012, #program Noptea Lunga a Filmelor Scurte , #Vizionare filme