"Nasul", desemnat cel mai bun film hollywoodian din toate timpurile

Joi, 26 Iunie 2014, ora 13:45
2057 citiri
"Nasul", desemnat cel mai bun film hollywoodian din toate timpurile

Lungmetrajul "Nasul/ The Godfather" a ocupat primul loc in topul celor mai bune filme din toate timpurile produse la Hollywood.

In topul alcatuit de publicatia The Hollywood Reporter pe baza unui sondaj la care au participat numerosi cineasti de renume de la Hollywood, dar si actori nominalizati si premiati cu Oscar, filmul "Nasul", regizat Francis Ford Coppola in 1972, a devansat peliculele "Vrajitorul din Oz/ The Wizard of Oz" si "Cetateanul Kane/ Citizen Kane", clasate pe locul al doilea, respectiv al treilea, informeaza contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Pozitia a patra este ocupata de lungmetrajul "Inchisoarea ingerilor/ The Shawshank Redemption", iar "Pulp Fiction" se afla pe locul al cincilea.

Topul 10 al celor mai bune filme produse la Hollywood este completat de "Casablanca", "Nasul II/ The Godfather: Part II", "E.T. Extraterestrul/ E.T. - The Extra-Terrestrial", "Odiseea Spatiala 2001/ 2001: A Space Odyssey" si "Lista lui Schindler/ Schindler's List".

Creatorul serialului "Breaking Bad" Vince Gilligan, regizorii Gary Ross, John Singleton si Michael Bay, directorul studiourilor Disney Alan Horn, producatorul Frank Marshall si agentul Robert Newman s-au aflat printre personalitatile celei de-a saptea arte care au fost invitate sa participe la acest sondaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top filme Hollywood, #actori filme Hollywood, #regizori filme Hollywood, #lungmetraj Nasul , #Top filme