"Artistul", filmul de 15 milioane de dolari si 5 premii Oscar

Luni, 27 Februarie 2012, ora 08:51
2111 citiri
"Artistul", filmul de 15 milioane de dolari si 5 premii Oscar

Gala premiilor Oscar s-a incheiat, iar marele castigator al serii a fost filmul "Artistul", o pelicula in alb si negru, cu putin dialog, care a reusit sa obtina cea mai inalta distinctie a serii - Cel mai bun film.

Pe langa importantul titlu de cel mai bun film al anului, "Artistul" a reusit sa stranga inca doua alte importante premii. Regizorul Michel Hazanavicius a fost premiat cu o statueta aurie pentru munca depusa, in timp ce Jean Dujardin, actorul principal din "Artistul", a fost numit cel mai bun actor pentru rolul lui George Valentin.

Pelicula, cu un buget estimat la 15 milioane de dolari , a reusit sa stranga pana in prezent aproximativ 77 milioane de dolari in incasari la nivel mondial. "Artistul" a fost lansat in SUA in luna noiembrie a anului trecut, pentru ca in restul tarilor sa ajunga abia pe 20 ianuarie. In Romania, "Artistul" a avut premiera in weekendul ce tocmai s-a incheiat.

Conform tendintei din ultimii ani, voturile Academiei Americane s-au indreptat catre un film cu buget mic si cu audienta asemenea.

Daca "Artistul" a fost unul dintre cele mai "ieftine" filme nominalizate, "Hugo", pelicula animata 3D a lui Scorsese, a avut unul dintre cele mai mari bugete dintre toate nominalizarile la Oscar. Conform IMDB pretul punerii in practica a viziunii lui Scorsese a costat 170 milioane de dolari. Productia a reusit sa atraga 5 statuete, la fel ca si "Artistul".

Desi este filmul cu cele mai mari incasari dintre toate peliculele nominalizate la categoria Cel mai bun film, "The Help" (207,6 milioane dolari) a castigat un singur premiu din partea Academiei. Onoarea i-a revenit actritei Octavia Spencer, ce a jucat un rol secundar.

In 2011, 37,9 milioane de telespectatori au urmarit in direct decernarea premiilor Oscar.

#Artistul premiu Oscar, #premii Oscar, #decernare premii Oscar , #Top filme