Studiourile Sony se vor concentra pe productiile TV in detrimentul filmelor

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 15:45
1259 citiri
Studiourile Sony se vor concentra pe productiile TV in detrimentul filmelor

Compania Sony Pictures Entertainment va produce mai putine filme si va realiza o tranzitie "semnificativa" de la marele ecran la mult mai profitabilele productii de televiziune si va opera mai multe posturi TV, au anuntat directorii executivi de la Sony Corp., joi, in California.

Acest anunt a fost facut intr-o perioada in care Sony incearca sa obtina sprijinul investitorilor, dupa ce Daniel Loeb, directorul unui fond de investitii, a cerut grupului, intr-o scrisoare publica, in luna mai, sa ofere investitorilor o parte din profiturile sale obtinute din industria de divertisment si sa faca o serie de reforme pentru a imbunatati profitabilitatea companiei.

Sony a ajuns la concluzia ca poate obtine suma de 250 milioane de dolari prin reducerea cheltuielilor fixe si variabile si a cheltuielilor cu investitiile si va face acest lucru in urmatorii doi sau trei ani, a anuntat Michael Lynton, CEO-ul companiei Sony Entertainment.

Sony a spus, totodata, ca lucreaza cu un "tert" - identificat de presa americana ca fiind Bain & Co - pentru a identifica si alte posibilitati de reducere a costurilor.

Potrivit lui Michael Lynton, divizia de film de la Sony, care include activitatile cinematografice si cele de televiziune, va obtine venituri de 8,4 miliarde de dolari in anul fiscal 2015 si va avea o rata a profitului de 7,4%. In divizia de muzica, Sony se asteapta la venituri de 4,8 miliarde de dolari si o rata a profitului de 9,5%.

Amy Pascal, directorul diviziei de film de la Sony, a spus ca renumitul studio hollywoodian va reduce numarul de pelicule pe care le face - anul viitor va lansa mai putin de 20 de filme. In anii precedenti, Sony a lansat 23 de filme. Sony va lansa anul viitor patru filme in sezonul estival, in comparatie cu noua cat a lansat in 2013.

Sony nu a avut parte de un an prea grozav in privinta box office-ului, inregistrand succese cu pelicule precum "Grown Ups 2" si "Cloudy with a Chance of Meatballs 2", dar si esecuri cu filme precum "White House Down" - un film produs cu un buget de 150 milioane de dolari si incasari de 205 milioane de dolari, pe care Sony le-a impartit cu proprietarii de cinematografe, potrivit boxofficemojo.com.

Pe 31 octombrie, compania a anuntat ca a suferit o pierdere operationala de 181 milioane de dolari in al doilea trimestru fiscal, care s-a incheiat pe 30 septembrie, pentru divizia sa de filme, care include productia cinematografica si cea de televiziune. Directorii de la Sony au citat filmul "White House Down" drept una dintre cauzele pentru aceasta pierdere financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie filme Sony, #studiouri Sony, #productii televiziune Sony, #reduceri cheltuieli Sony , #Stiri Filme