Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul episod din sezonul final Game of Thrones a fost urmarit ilegal de 55 de milioane de ori, in primele 24 de ore dupa lansare

Primul episod din sezonul final Game of Thrones a fost urmarit ilegal de 55 de milioane de ori, in primele 24 de ore dupa lansare


Cifre recente arata ca primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori in primele 24 de ore dupa lansare.

Dintre acestea, un procent de 12,2 a fost prin intermediul descarcarilor si 11,3% prin intermediul site-urilor de tip torrent.

O analiza recenta publicata de Kaspersky Lab aratase ca descarcarile ilegale de filme si seriale sunt adesea folosite ca vehicule de malware.

Fanii Game of Thrones sunt cei mai expusi riscului: in 2018, acesta a reprezentat 17% din intregul continut piratat infectat, la nivel mondial, cu 20.934 utilizatori atacati.

Anton V. Ivanov, Security Researcher la Kaspersky Lab, explica:

"Analiza noastra arata clar ca distribuitorii de programe malware folosesc emisiunile TV care sunt la mare cautare pe site-urile piratate: acestea sunt, de obicei, drame care au beneficiat de o promovare intensa sau seriale de actiune. Primele si ultimele episoade, care atrag cei mai multi spectatori, sunt cele mai expuse falsificarilor.

Infractorii cibernetici tind sa profite de loialitatea si nerabdarea oamenilor, astfel incat promit un material nou-nout pentru descarcare, care este, de fapt, o amenintare cibernetica. Avand in vedere ca a inceput sezonul final al Game of Thrones, am dori sa avertizam utilizatorii ca este foarte probabil sa existe o crestere a cantitatii de programe malware deghizate ca noi episoade ale acestui serial."

Pentru a nu cadea victime unor programe periculoase, care pretind a fi emisiuni TV, Kaspersky Lab recomanda urmatoarele masuri:

  • Utilizati numai servicii legitime, cunoscute pentru producerea si distribuirea de continut TV.
  • Fiti atenti la extensia fisierului descarcat. Chiar daca veti descarca episoade de la o sursa pe care o considerati de incredere si legitima, fisierul ar trebui sa aiba o extensie .avi, .mkv sau mp4 sau alta, dar niciodata .exe.
  • Acordati o atentie deosebita autenticitatii site-urilor. Nu vizitati site-urile care permit vizionarea emisiunilor TV pana cand nu sunteti siguri ca acestea sunt legitime si incep cu "https". Verificati daca site-ul este autentic, examinand formatul adresei URL sau ortografia denumirii companiei, inainte de a incepe descarcarea.
  • Nu faceti click pe link-uri suspecte, cum ar fi cele care promit vizionarea in avans a unui nou episod; verificati programul serialului si tineti cont de el.
  • Utilizati o solutie de securitate fiabila pentru o protectie completa impotriva unei game largi de amenintari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 6264 ori
Citeste mai multe despregame of thrones Game of Thrones ilegal