Leonardo DiCaprio va produce un documentar despre gorilele din Africa de Est

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 08:58
2502 citiri
Leonardo DiCaprio va produce un documentar despre gorilele din Africa de Est
perfecte.md

Actorul american Leonardo DiCaprio, un cunoscut activist ecologist, s-a asociat cu platforma online Netflix pentru producerea unui documentar despre gorilele din Africa de Est, o specie de primate pe cale de disparitie, filmul urmand sa fie lansat in luna noiembrie, in SUA.

Leonardo DiCaprio, care a fost numit recent Mesager al Pacii pentru programul Organizatiei Natiunilor Unite referitor la incalzirea globala, este unul dintre producatorii documentarului "Virunga". Potrivit Netflix, "filmul este atat jurnalism de investigatie, cat si documentar" si este realizat de Orlando von Einsiedel, precizeaza Mediafax.

"Virunga" urmareste o echipa de padurari din Republica Democrata Congo. Acestia sunt "prinsi intre braconieri, militii si interese economice in mijlocul celui mai vechi parc national din Africa", informeaza Netflix.

Masivul muntos Virunga, aflat la granita dintre Rwanda, Republica Democrata Congo si Uganda, este ultimul sanctuar din lume al gorilelor montane, din care mai traiesc doar 800 de exemplare.

Filmul va avea premiera in cinematografele din New York si Los Angeles, dar si online, prin intermediul Netflix, pe 7 noiembrie.

"Virunga ofera o fereastra spre diversitatea culturala si naturala incredibila a planetei noastre, asupra fortelor care ameninta sa o distruga si asupra celor care lupta pentru a o proteja.

Evolutie spectaculoasa pentru Netflix

Platforma online Netflix, care a aparut pe piata in 1997 sub forma unei firme care inchiria DVD-uri, a cunoscut o crestere spectaculoasa a veniturilor sale in ultimele luni. In luna iulie, compania americana a raportat un profit de 71 milioane de dolari pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2014.

In 2013, programele originale produse de Netflix au fost nominalizate la 14 categorii de premii la gala Primetime Emmy, castigand trei dintre acestea. In acest an, productiile Netflix au primit un numar record de 31 de nominalizari.

Site-ul american, care dispune de un catalog impresionant de seriale TV, dar produce si programe originale, precum serialul politic "House of Cards", este prezent deja in America Latina si a investit foarte mult in ultimii ani in Europa, unde s-a lansat in mai multe tari.

Patrunderea platformei Netflix in domeniul continuturilor originale si popularitatea de care se bucura serialele sale, precum "House of Cards" si "Orange is the New Black", au remodelat industria televiziunii si felul in care consumatorii privesc productii de divertisment.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.

In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Leonardo DiCaprio film documentar, #film documentar gorile Africa de Est , #Stiri Filme