Game of Thrones se preda la scoala: Curs de analiza literara la Universitatea Virginia

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 09:10
1314 citiri
Game of Thrones se preda la scoala: Curs de analiza literara la Universitatea Virginia

Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va fi subiectul unui curs de analiza literara, organizat de Universitatea Virginia din Statele Unite.

Serialul difuzat de HBO, realizat pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin, va reprezenta suportul principal pentru un curs de analiza literara ce va fi predat de Lisa Woolfork, profesor de limba si literatura engleza la Universitatea Virginia, informeaza huffingtonpost.com.

"Cred ca va fi extraordinar", spune Evan Sacks, unul dintre studentii universitatii americane. "Va fi fascinant sa discutam despre situatiile complexe din acest serial, intr-un cadru academic. Nu am avut prea multe ocazii sa port discutii intelectuale despre serial si va fi amuzant sa fac acest lucru in cadrul unor discutii zilnice", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Acest curs de vara va fi predat prin intermediul unor seminarii organizate in fiecare zi si care vor dura cateva ore.

"Unul dintre scopurile din spatele acestui curs consta in a-i invata pe studenti faptul ca tehnicile pe care le folosim pentru a studia literatura pot fi foarte utile pentru a citi literatura si pentru a viziona show-uri TV in acelasi timp", a explicat profesorul Lisa Woolfork pentru postul de televiziune al universitatii americane. "Serialul <> este foarte popular, este interesant, dar, in acelasi timp, este si foarte serios. Exista multe lucruri in acest serial care sunt foarte profunde si pline de intelesuri si care pot fi explicate prin intermediul tehnicilor de analiza literara", a adaugat ea.

"Urzeala tronurilor" a devenit recent serialul vizionat de cel mai mare numar de telespectatori din istoria postului HBO, depasind precedentul record detinut de "Clanul Soprano".

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune amplasata intr-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice si elementele fantastice vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor", ajuns la al patrulea sezon si difuzat pe HBO Romania.

George R. R. Martin a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film Urzeala Tronurilor, #tehnic analiza literara, #serial Games of Thrones , #Stiri Filme