Game of Thrones, cel mai vizionat serial din istoria postului HBO

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 15:55
1688 citiri
Game of Thrones, cel mai vizionat serial din istoria postului HBO

Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", produs de HBO, a devenit productia cu cel mai mare succes de public din istoria acestui post de televiziune, depasind "Clanul Soprano".

Episoadele din cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" au avut o audienta medie de 18,4 milioane de telespectatori, inclusiv redifuzari, video la cerere (VOD) si streaming mobil.

Astfel, a fost depasit precedentul record de 18,2 milioane de telespectatori stabilit de sezonul din 2002 al serialului "Clanul Soprano", potrivit Mediafax.

Cererea pentru serviciile VOD si redifuzari ale unor episoade s-a schimbat considerabil din 2002, intrucat telespectatorii au in prezent la dispozitie mult mai multe optiuni de vizionare a unui serial.

Sezonul al treilea din "Urzeala tronurilor" a avut o audienta medie de 14,4 milioane de telespectatori pe episod. Ultimele doua episoade din cel de-al patrulea sezon al show-ului urmeaza sa fie difuzate in curand, iar episodul final al acestui sezon va rula pe micile ecrane nord-americane pe 15 iunie. HBO a anuntat deja ca va produce sezonul al cincilea si sezonul al saselea din "Game of Thrones".

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune centrata vag in secolul al XV-lea, intr-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul si fantasticul vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

Serialul "Game Of Thrones" a fost recompensat cu numeroase premii internationale, inclusiv un Glob de Aur si un premiu Emmy, castigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor in rol secundar. Cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a avut premiera in Romania pe 7 aprilie pe postul HBO.

Seria "Cantec de gheata si foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epica scrisa de romancierul si scenaristul american George R. R. Martin. Scriitorul a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 24 milioane de copii doar in America de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Urzeala Tronurilor, #filme HBO, #serial Urzeala Tronurilor , #Stiri Filme