Closer to the Moon, in deschiderea Festivalului de Film Romanesc de la Londra

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 14:18
1745 citiri
Closer to the Moon, in deschiderea Festivalului de Film Romanesc de la Londra
jurnalspiritual.eu

Lungmetrajul "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, va fi proiectat in deschiderea celei de-a 11-a editii a Festivalului de Film Romanesc de la Londra, care se va desfasura intre 13 si 16 noiembrie, urmand ca "Padurea spanzuratilor" sa inchida evenimentul cinematografic din capitala britanica.

Astfel, potrivit unui comunicat remis Mediafax, Festivalul de Film Romanesc de la Londra se va deschide cu "Closer to the Moon", un lungmetraj spectaculos si plin de culoare, cea mai recenta productie a regizorului Nae Caranfil. "Closer to the Moon" a fost filmat in limba engleza, avand in distributie actori internationali.

Sesiunea de intrebari si raspunsuri se va desfasura dupa proiectie, Nae Caranfil, regizorul acestei reconstituiri istorice, va explora, impreuna cu publicul londonez, semnificatiile povestii, in contextul Romaniei anilor '50.

Festivalul se va inchide cu proiectia unui mult apreciat film clasic al cinematografiei romanesti, realizat in 1964, dupa o poveste adevarata din timpul Primului Razboi Mondial: "Padurea spanzuratilor", in regia lui Liviu Ciulei. Victor Rebengiuc, interpretul rolului principal, vine la intalnirea cu publicul londonez alaturi de partenera sa de scena si de viata - actrita Mariana Mihut. Victor si Mariana s-au intalnit pe platoul de filmare de la "Padurea spanzuratilor", in urma cu 50 de ani.

Cei doi actori vor participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri despre acest prim film romanesc care a obtinut o importanta recunoastere internationala - premiul pentru regie acordat lui Liviu

Ciulei la Festivalul de la Cannes din 1965.

Proiectia filmului "Closer to the Moon" va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 18.15, la cinematograful Curzon Soho din Londra, iar lungmetrajul "Padurea spanzuratilor" va fi proiectat pe 16 noiembrie, de la ora 16.45, la acelasi cinema.

#film Closer to the Moon, #film Nae Caranfil , #Stiri Filme