Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Care este diferenta intre "Argo" si "Pozitia copilului", in termeni economici

Care este diferenta intre "Argo" si "Pozitia copilului", in termeni economici


Filmul "Argo", regizat de Ben Affleck, este proaspatul castigator al premiului Oscar, pentru cel mai bun film.

Mai aproape de Romania, la Berlin, "Pozitia copilului", regizat de catre Calin Peter Netzer, a primit in urma cu noua zile premiul Ursul de Aur, pentru cel mai bun film. Doua filme premiate, din doua lumi diferite. Ce le desparte?

Cand un film romanesc castiga un premiu international se vorbeste foarte mult despre calitatea lui, despre talentul actorilor, despre faptul ca deschide noi drumuri si scrie istoria cinematografiei romanesti.

Nu se vorbeste aproape niciodata despre bani si despre conditiile in care a fost realizat filmul. Spre exemplu, producatoarea "Pozitia copilului", film extrem de laudat in presa de specialitate din strainatate, declara recent, intrebata fiind daca echipa a fost contactata de ministrul culturii din Romania: "Nu! Poate este foarte ocupat!".

Productia "Pozitia copilului" a costat in jur de 800.000 de euro (1,063 milioane de dolari), in conditiile in care a durat doi ani. Comparativ, "Argo" a avut costuri de 44 de milioane de dolari.

"Pozitia copilului" a costat, cu totul, cam cat au cheltuit americanii pe mancare si haine la productia "Argo".

Spre deosebire de "Pozitia copilului", care vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora, "Argo" spune povestea dramatica a unui agent CIA, Tony Mendez, care incearca sa salveze sase muncitori americani in timpul crizei prizonierilor din Iran.

Un subiect a primit premiul criticii internationale - FIPRESCI (Federation Internationale de la Presse Cinematographique) la Festivalul International de Film de la Berlin, altul premiul Oscar.

Cateva detalii logistice ale filmului "Argo":

- 18,9 milioane de dolari au fost cheltuiti pe angajarea a 157 actori si 732 de membrii ai echipei;

- 475.747 de dolari s-au cheltuit pe mancare;

- 401.738 de dolari s-au dat pe garderoba;

- 1,4 milioane de dolari au fost taxe locale;

- 210.053 de dolari au fost costurile de cazare la hotel;

- 182.156 de dolari a costat benzina;

- serviciile de curatenie au costat 71.037 de dolari;

Toate aceste cheltuieli nu sunt insa chiar atat de mari fata de incasarile de 127 de milioane de dolari pe care le-a generat pana in prezent filmul "Argo".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3199 ori