Barack Obama: Am spus-o public, o iubesc pe Meryl Streep Foto

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 14:16
3689 citiri
Barack Obama: Am spus-o public, o iubesc pe Meryl Streep Foto
Foto: appler.com

Presedintele Barack Obama a inmanat luni seara Medalia Libertatii, cea mai inalta distinctie civila americana, unui numar de 18 personalitati, inclusiv actritei Meryl Streep, si a dezvaluit in timpul ceremoniei ca are pentru celebra artista o admiratie fara limite, informeaza AFP.

"Am spus-o public: O iubesc pe Meryl Streep. O iubesc. Sotul ei stie asta. Michelle stie si ea. Niciunul nu poate sa faca nimic", a declarat Barack Obama, glumet si zambitor, in timpul ceremoniei de la Casa Alba, transmite Mediafax.

"A cantat din repertoriul ABBA si asta nu e deloc usor. A invatat sa cante la vioara, a purtat haine de calugarita, a infruntat un leu si stapaneste toate accentele din lume", a adaugat presedintele american, subliniind talentul actritei recompensate cu trei premii Oscar de "a imbraca personajele sale".

"Meryl este cu adevarat o mare doamna a Americii", a continuat presedintele Obama.

Meryl Streep, in varsta de 65 de ani, a castigat doua premii Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal gratie evolutiilor sale din "Alegerea Sophiei", in 1983, si din "Doamna de Fier", in 2012. In 1980, ea a castigat si Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru evolutia din "Kramer contra Kramer".

La ceremonia de luni seara, Barack Obama l-a decorat si pe cantaretul Stevie Wonder si a spus ca unul dintre albumele acestuia, "Talking Book", a fost primul disc pe care l-a cumparat. "Aveam 10 ani, poate 11, l-am cumparat cu banii mei de buzunar, nu aveam prea multi", a dezvaluit presedintele american.

"Elementele care definesc cu adevarat muzica lui Stevie sunt caldura si umanitatea care rasuna din fiecare nota. Unele dintre cantecele sale ne ajuta sa ne indragostim", a continuat presedintele Obama.

Scriitoarea Isabel Allende, politicianul democrat John Dingell, ales in Camera Reprezentantilor inca din anul 1955, dar si economistul Robert Solow s-au regasit pe lista personalitatilor decorate in acest an cu Medalia Libertatii.

#Meryl Streep medalie Obama, #Obama medalie Meryl Streep , #Stiri Filme