Angelina Jolie si Brad Pitt si-au vandut o parte din productia de vin in interes caritabil

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 12:41
1444 citiri
Angelina Jolie si Brad Pitt si-au vandut o parte din productia de vin in interes caritabil
Cuplul Jolie-Pitt a vandut in timp record pe Internet, in primvara, vinul rose

Angelina Jolie si Brad Pitt si-au scos la vanzare o parte din vinul pe care il produc la castelul lor din Franta, de pe domeniul Miraval, iar suma obtinuta - peste 10.000 de euro - va fi donata unei asociatii din Republica Democrata Congo.

Actorii au scos la vanzare, miercuri, 228 de litri de vin alb bio produs pe domeniul Miraval, la Correns, in regiunea Var, obtinand suma de 10.100 de euro, informeaza gala.fr.

Vinul produs de cele doua vedete a facut parte dintr-un lot de 27 de sticle si butoaie de vin scoase la vanzare de proprietarii de vii din Correns cu scopul de a colecta fonduri pentru asociatia congoleza Village durable, ce sprijina tinerii si micii producatori care vor sa faca agricultura ecologica, durabila si viabila in zona Kivu, Republica Democrata Congo.

Licitatia are deja o traditie, anul trecut, inginerul agronom care coordoneaza asociatia Village durable obtinand suma de 24.000 de euro, cu 300 de euro mai putin ca la editia de anul acesta.

Angelina Jolie si Brad Pitt fac adeseori donatii in favoarea unor organizatii non-profit, printre acestea numarandu-se Medici fara Frontiere si Global Action for Children, prin intermediul Jolie/Pitt Foundation, pe care au infiintat-o in 2006. Astfel, in 2008, fundatia a donat peste 6,8 milioane de dolari in scopuri caritabile. In 2011, cei doi au donat 2 milioane de dolari unui adapost pentru animale salbatice din Namibia, unde au petrecut atunci Craciunul impreuna cu cei sase copii ai lor. In acelasi an, actorii au donat 340.000 de dolari catre Humanitarian Initiative Just Relief Aid, pentru a ajuta victimele foametei din Somalia.

#Joile Pitt, #vin cartitabil, #productie vin, #vedete cartitate , #Stiri Filme