Zilele Filmului Georgian, la Cinema Studio

Marti, 27 Mai 2014, ora 09:35
1316 citiri
Zilele Filmului Georgian, la Cinema Studio

Filmul "Back to Childhood", un scurtmetraj in regia lui Giorgi Abashishvili, a deschis luni, Zilele Filmului Georgian la cinema Studio din Bucuresti.

"Sunt onorat si mandru sa anunt inceperea Zilelor Filmului Georgian aici, la Bucuresti. Este pentru prima oara cand realizam asa ceva si avem sa va prezentam cateva filme noi, contemporane, realizate in Georgia", a declarat ambasadorul Georgiei la Bucuresti, Ilia Giorgadze, in deschiderea evenimentului.

Tot in prima zi a fost prezentat si lungmetrajul regizat de George Ovashvili in 2009, "The Other Bank", care spune povestea unui baietel de 12 ani care se da drept surdomut si porneste intr-o misiune periculoasa pentru a-si gasi tatal in Republica separatista Abhazia.

Organizat de Ambasada Georgiei si Uniunea Cineastilor din Romania, Zilele Filmului Georgian se desfasoara in perioada 26-28 mai la Cinema Studio.

Miercuri, 28 mai, vor rula, de la ora 18,00, scurtmetrajul regizorului Tornike Bziava, "Nest", iar de la 18,25 documentarul "Will there be a theatre up there?" regia Nana Janelidze. De la ora 20,00 va fi prezentat scurtmetrajul "One man loved me", regia Ana Urushadze, iar de la 20,15 lungmetrajul "Keep smiling", regia Rusudan Chkonia.

Filmele vor fi prezentate in versiune originala cu subtitrare in limba engleza.

#Zilelor Filmului Georgian, #regizor film, #filme 2014 , #Regizori