Un regizor roman este premiat de criticii de film din SUA

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 16:37
2393 citiri
Un regizor roman este premiat de criticii de film din SUA

National Society of Film Critics din SUA a desemnat lungmetrajul "Amour", al austriacului Michael Haneke, cel mai bun film al anului 2012, iar pe cineastul roman Mihai Malaimare Jr., cel mai bun regizor de imagine pentru filmul "The Master", cu prilejul galei care a avut loc sambata, informeaza agentia americana Associated Press.

Prestigiosul grup format de 60 critici de film din intreaga tara se reuneste in fiecare an la Lincoln Center din New York pentru a-si desemna favoritii.

Distinctiile pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita le-au revenit lui Daniel Day Lewis ("Lincoln"), respectiv lui Emmanuelle Riva ("Amour"). Filmul "Amour" vorbit in limba franceza prezinta deteriorarea lenta a vietii unei femei, rol interpretat de Riva, si a fost aplaudat pentru modul crud de prezentare a varstnicilor la apusul vietii lor.

Cineastul roman Mihai Malaimaire Jr. a fost distins cu premiul la categoria cea mai buna imagine pentru filmul "The Master."

The National Society of Film Critics a fost infiintata in 1966 si militeaza pentru promovarea si prezervarea patrimoniului lor istoric al unor filme importante.

Societatea criticilor de film americani decerneaza anual un premiu care pentru 2012 i-a fost dedicat lui Andrew Sarris, critic de film la publicatia Village Voice si unul dintre membrii fondatori ai asociatiei care a murit anul trecut.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)

#Mihai Malaimare premiu SUA, #The Master Mihai Malaimare, #premiu National Society of Film Critics , #Regizori