James Cameron, acuzat in ca a furat scenariul filmului "Titanic 3D"

Marti, 06 Mai 2014, ora 14:48
1531 citiri
James Cameron, acuzat in ca a furat scenariul filmului "Titanic 3D"

Regizorul canadian, James Cameron, este acuzat intr-un proces ca a "furat" ideea originala a unei femei pentru a scrie scenariul filmului "Titanic 3D". Reclamanta solicita despagubiri financiare in valoare de un miliard de dolari.

James Cameron, studiourile 20th Century Fox si Paramount sunt acuzati ca ar fi "furat" conceptul creat de Faan Qin pentru a realiza acel film, potrivit Mediafax.

Reclamanta sustine ca regizorul canadian i-a copiat ideea - o plimbare 3D prin expozitia "RMS Titanic - The Experience" -, ce ofera fanilor filmului original regizat de James Cameron o experienta originala, facandu-i sa aiba impresia ca se afla la bordul celebrului transatlantic care s-a scufundat in calatoria sa inaugurala, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg in 1912.

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, in timpul primei sale calatorii din portul englez Southampton, cu destinatia New York, iar in naufragiu si-au pierdut viata peste 1.500 de persoane.

In 1997, lungmetrajul "Titanic", cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet in rolurile principale, a obtinut incasari de aproape 2,2 miliarde de dolari in toata lumea, fiind, in prezent, al doilea film in ordinea incasarilor record, la nivel global, dupa "Avatar", regizat tot de James Cameron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acuzatii James Cameron, #scenariu film Titanic 3D, #regizor film Titanic, #lungmetrajul Titanic , #Regizori