Filmul romanesc "Ana" se lanseaza in SUA, la sfarsitul lunii

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 12:59
1385 citiri
Filmul romanesc "Ana" se lanseaza in SUA, la sfarsitul lunii
Sursa foto: Opinia Studenteasca

Filmul "Ana", al cunoscutului regizor si scenarist de teatru si film Alexa Visarion, va fi prezentat in premiera in spatiul nord-american, pe 30 aprilie, la sala Auditorium a Institutului Cultural Roman de la New York.

Evenimentul dedicat promovarii filmului romanesc si cinematografiei nationale se incadreaza in seria de portrete pe care ICR New York doreste sa le realizeze regizorilor romani, potrivit ICR New York.

Filmele pe care regizorul Alexa Visarion le va prezenta (subtitrate in limba engleza) pentru portretul sau de regizor sunt: "Inainte de tacere" (1978), "Inghititorul de sabii" (1983), "Vinovatul" (1991) si "Ana" (2014).

Pentru aceste evenimente regizorul va fi insotit la New York de Razvan Vasilescu si Cristina Draghici, actorii principali ai filmului "Ana", care vor raspunde intrebarilor publicului. Intrarea va fi gratuita la eveniment.

Razvan Vasilescu va prezenta un spectacol one-man-show, "Profu'"

In acest cadru, Razvan Vasilescu va prezenta pe 3 mai, la "150 Public School" din New York, un spectacol one-man-show intitulat "Profu'", un monolog de o ora si 20 de minute scris de Jean Pierre Dopagne.

Alexa Visarion va avea intalniri cu reprezentanti ai universitatilor americane cu care el colaboreaza, avand contacte cu acestia din perioada in care a fost bursier Fulbright in S.U.A.

In plus, regizorul va face si cercetare in bibliotecile americane pentru noile proiecte la care deja lucreaza, va avea intalniri cu personalitati ale vietii culturale, artistice si pedagogice din New York si Boston.

Asociatia culturala DIALOG al carei presedinte fondator este Alexa Visarion cultiva cu precadere relatiile romano-americane, cu rezultate remarcabile in perimetrul artei si culturii.

#Visarion film, #visarion sua, #film sua, #ana sua , #Regizori