Filmul "Adele: Capitolele 1 si 2", castigatorul a patru trofee la premiile Lumiere 2014

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 14:28
1358 citiri
Filmul "Adele: Capitolele 1 si 2", castigatorul a patru trofee la premiile Lumiere 2014

Lungmetrajul "Adele: Capitolele 1 si 2", de Abdellatif Kechiche, a fost marele castigator la editia de anul acesta a galei premiilor Lumiere, care a avut loc luni seara, la Paris, fiind recompensat cu patru trofee, inclusiv cele pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor.

Filmul lui Abdellatif Kechiche, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes anul trecut, a mai primit trofeele Lumiere pentru cea mai buna actrita in rol principal (Lea Seydoux) si cea mai buna actrita debutanta (Adele Exarchopoulos), potrivit variety.com. Lea Seydoux a primit premiul atat pentru performanta din filmul lui Kechiche, cat si pentru cea din filmul "Grand Central", de Rebecca Zlotowski.

La categoria "cel mai bun film", pe langa "Adele: Capitolele 1 si 2", au mai concurat "Grand Central", "Mood Indigo", de Michel Gondry, "Quai d'Orsay", de Bertrand Tavernier, "9 Month Stretch", de Albert Dupontel, si "Renoir", de Gilles Bourdos.

Premiile Lumiere sunt acordate in urma votului jurnalistilor internationali din Paris si sunt considerate echivalentul francez al trofeelor Globul de Aur.

Totodata, ceremonia de decernare a trofeelor Lumiere marcheaza inceputul "sezonului" de premii pentru cinema in Franta, care va culmina cu gala Cesar, ce va avea loc pe 28 martie.

Lungmetrajul lui Guillaume Gallienne "Les Garçons Et Guillaume, A Table !" a fost celalalt mare castigator la editia de anul acesta a premiilor Lumiere, fiind recompensat cu trofeele pentru cel mai bun film de debut si cel mai bun actor in rol principal (Guillaume Galliene).

De asemenea, Raphael Personnaz a castigat premiul pentru cel mai bun actor debutant, pentru rolul din satira politica "Quai d'Orsay", Roman Polanski si David Ives au castigat premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru "La Venus à la fourrure", "Les Chevaux De Dieu", de Nabil Ayouch, a castigat premiul Lumiere pentru cel mai bun film strain in limba franceza, iar Thomas Hardmeier a primit premiul pentru cea mai buna imagine, cea a filmului "T.S. Spivet", de Jean-Pierre Jeunet.

#film Adele, #gala premiilor Lumiere, #regizor film, #trofee Lumiere , #Regizori