Au fos acordate premiile BAFTA 2014. Vezi lista castigatorilor

Luni, 17 Februarie 2014, ora 09:48
1670 citiri
Au fos acordate premiile BAFTA 2014. Vezi lista castigatorilor
Sursa foto: The Guardian

Academia de film si televiziune britanica - British Academy of Film and Television Arts - a acordat, duminica seara, premiile BAFTA 2014, principala vedeta fiind lungmetrajul SF "Gravity" de Alfonso Cuaron, care a fost premiat pentru cel mai bun film britanic si pentru cel mai bun regizor.

"Gravity" a fost nominalizat, in total, la 11 categorii de premii si a mai primit inca patru trofee pe langa cele doua amintite, respectiv pentru cele mai bune efecte vizuale, cea mai buna imagine, cel mai bun sunet si cea mai buna muzica, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Gala de decernare a premiilor BAFTA a avut loc la Royal Opera House din Londra.

Drama "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, nominalizata la zece categorii de premii, a primit trofeele pentru cel mai bun film si cel mai bun actor in rol principal (Chiwetel Ejiofor), in timp ce Cate Blanchett a primit premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din "Blue Jasmine", de Woody Allen.

Barkhad Abdi si Jennifer Lawrence au primit premiile pentru cei mai buni actori in roluri secundare, pentru interpretarile din filmele "Capitanul Philips/ Captain Phillips", respectiv "Teapa in stil american/ American Hustle", lungmetraj recompensat, de altfel, si cu trofeele BAFTA pentru cel mai bun scenariu original si cele mai bune coafuri.

Filmul "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", de Baz Luhrmann, a primit, duminica seara, doua premii BAFTA, pentru cea mai buna scenografie si cele mai bune costume.

La gala de duminica, ce a fost gazduita pentru a noua oara de actorul Stephen Fry, au mai primit premii filmele "Philomena" (cel mai bun scenariu adaptat), "Regatul de gheata/ Frozen" (cel mai bun lungmetraj animat), "Actul de a ucide/ The act of killing" (cel mai bun documentar), "La grande bellezza" (cel mai bun film strain), "Rush: Rivalitate si adrenalina/ Rush" (cel mai bun montaj), "Sleeping with the Fishes" (cel mai bun scurtmetraj animat), "Room 8" (cel mai bun scurtmetraj de fictiune), Kieran Evans (cel mai bun debut ca scenarist/ regizor/ producator, pentru scenariul si regia filmului "Kelly + Victor") si Will Poulter (premiul Rising Star).

Actrita britanica Helen Mirren a fost recompensata cu cea mai inalta distinctie - Fellowship - care este acordata la gala de decernare a premiilor oferite de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Recompensata deja cu Oscar si cu BAFTA, actrita Helen Mirren a primit acest trofeu in semn de recunoastere pentru contributia ei extraordinara adusa industriei cinematografice, au precizat organizatorii galei BAFTA. Premiul i-a fost inmanat actritei de printul William, presedintele academiei.

De asemenea, regizorul Peter Greenaway a primit un premiu BAFTA pentru contributia la dezvoltarea cinematografiei.

#premii bafta, #bafta gravity, #gala bafta , #Regizori