Actorii americani, darnici cu Muzeului Academiei de Film. Vezi cat au donat Spielberg si Katzenberg

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 18:15
1427 citiri
Actorii americani, darnici cu Muzeului Academiei de Film. Vezi cat au donat Spielberg si Katzenberg

Cineastul Steven Spielberg si producatorul Jeffrey Katzenberg, partenerul sau din compania DreamWorks, au donat 20 milioane de dolari in favoarea Muzeului Academiei de film americane, institutia care decerneaza premiile Oscar.

Steven Spielberg si Jeffrey Katzenberg au donat fiecare suma de 10 milioane de dolari. In onoarea lor, cele doua galerii principale de la parterul Muzeului Academiei de film americane vor purta numele celor doi cineasti, informeaza contactmusic.com.

"Sunt incantat de faptul ca m-am asociat cu Jeffrey pentru a ajuta acest muzeu sa celebreze, sa educe si sa pastreze arta si stiinta cinematografica. Inscrierea numelor noastre de familie in holul principal de la parterul muzeului reprezinta o maniera profund personala care arata cat de mult filmele si Academia de film au insemnat pentru noi", a spus Steven Spielberg.

"Atat eu, cat si Steven recunoastem faptul ca impactul global pe care il au filmele merita un muzeu care sa reflecte mostenirea sa inegalabila", a adaugat Jeffrey Katzenberg.

In cei 40 de ani de cariera, Steven Spielberg a regizat numeroase filme care au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la "Duel pe autostrada/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul "Falci/ Jaws" (1975), de la "Intalnire de gradul trei" (1977) la "Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute" (1981), de la "E.T. Extraterestrul" (1982) la "Culoarea purpurie" (1985), de la celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" si "Lista lui Schindler" la "Salvati soldatul Ryan" (1998) si pana la "Lincoln", pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a castigat in acest an cel de-al treilea premiu Oscar din cariera.

Jeffrey Katzenberg, un reputat producator de film, care a colaborat mai ales cu Steven Spielberg, este in prezent directorul general al DreamWorks Animation, studiourile care au creat o serie de filme de animatie devenite celebre, precum cele din francizele "Shrek", "Kung Fu Panda" si "Madagascar".

Katzenberg a fost nominalizat la Oscar in 2003 pentru filmul de animatie "Spirit: - Armasarul Vestului Salbatic/ Spirit: Stallion of the Cimarron", insa a pierdut trofeul in fata peliculei "Calatoria lui Chihiro/ Spirited Away" de Hayao Miyazaki. In decembrie 2012, Jeffrey Katzenberg a fost recompensat cu un premiu Oscar onorific pentru activitatile sale caritabile.

#Muzeului Academiei americane, #institutie decernare premi Oscar, #producator Jeffrey Katzenberg , #Regizori