Lansarea "Avatar 2", amanata pentru 2015

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 19:37
2093 citiri
Lansarea "Avatar 2", amanata pentru 2015

Lansarea pe marile ecrane a filmului "Avatar 2", regizat de James Cameron, prevazuta initial pentru decembrie 2014, a fost amanata pentru anul 2015, a anuntat producatorul peliculei, Jon Landau.

Fanii care abia asteapta sa revada pe marile ecrane spectaculoasa planeta Pandora trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Potrivit producatorului de film Jon Landau, regizorul James Cameron nu va putea sa incheie la timp filmarile pentru cel de-al doilea film din franciza "Avatar", a carui lansare era prevazuta initial pentru decembrie 2014, informeaza lefigaro.fr.

"Nu am avem deocamdata o data fixa (pentru lansare, n.r.), dar lansarea acestui film in 2014 pare foarte dificila", a spus Jon Landau pentru revista americana Empire. Echipa de productie intentioneaza sa filmeze cel de-al treilea film din serie imediat dupa incheierea filmarilor pentru "Avatar 2" si nu pare sa fie dispusa sa renunte la acest plan, in ciuda intarzierilor acumulate.

Incetinita de recenta scufundare in Groapa Marianelor din Oceanul Pacific realizata de regizorul James Cameron si de actiunile de promovare a versiunii 3D a filmului "Titanic", productia la "Avatar 2" a inceput deja, afirma Jon Landau.

Regizorul canadian lucreaza in prezent cu compania specializata in efecte speciale Weta Digital, cu scopul de a realiza un sistem de captare video a miscarilor subacvatice. O serie de teste sunt in desfasurare pentru realizarea acestor scene, intrucat, potrivit unor surse de la Hollywood, cea mai mare parte a actiunii filmului "Avatar 2" se va desfasura sub apa, in oceanele de pe planeta fictiva Pandora.

Impulsionat de fenomenalul succes de casa reusit de primul film din seria "Avatar", lansat in 2009, James Cameron a declarat ca are suficiente idei pentru a regiza trei filme in cadrul acestei serii. El a spus cu acea ocazie ca turnarea unei prime continuari depinde de rezultatele de box office obtinute de primul film din serie, dar incasarile fenomenale obtinute de "Avatar" in 2009 si 2010 au condus la confirmarea rapida a viitoarei trilogii.

Sam Worthington, Zoe Saldana si Sigourney Weaver au semnat inca de la inceput contracte pentru a juca in toate cele trei filme din franciza, ceea ce inseamna ca actorii principali din distributie nu vor fi inlocuiti.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare. Lungmetrajul sau "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari.

#lansare Avatar 2, #film Avatar 2, #incasari Avatar , #Premiere film