Studioul unde a fost filmat "La Dolce vita", prezentat printr-o aplicatie iPhone

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 13:36
1369 citiri
Studioul unde a fost filmat "La Dolce vita", prezentat printr-o aplicatie iPhone
Foto: Hollywood Reporter

O aplicatie pentru iPad si iPhone prezinta Cinecitta si este disponibila gratuit pentru admiratorii celebrelor studiouri unde au fost realizate filme-cult precum "8?" si "La dolce vita" de Federico Fellini, informeaza cineuropa.org.

Aceasta este prima aplicatie care le ofera utilizatorilor accesul la documentare, informatii despre distributia de film, scurtmetraje si stiri. Aplicatia le ofera utilizatorilor acces si la baza de date a bibliotecii Luce Cinecitta.

De asemenea, admiratorii studiourilor italiene care au facut istorie mai pot admira imagini din culise si pot accesa o platforma interactiva disponibila in limbile engleza si italiana.

Studiourile cinematografice Cinecitta, situate intr-un imens complex la numai cativa kilometri de centrul istoric al Romei, au sarbatorit 75 de ani de existenta in luna aprilie.

In "orasul cinematografiei" au fost realizate numeroase capodopere ale genului precum "La Dolce Vita" (1960), "Amarcord" (1973) si "Satyricon" (1969) de Federico Fellini.

In anii '70, avantul luat de productiile televizate si criza productiilor cinematografice a pus capat epocii de aur a studiourilor Cinecitta, care au intrat intr-un con de umbra.

Privatizarea aproape totala a studiourilor, in 1997, a permis atragerea de noi contracte mari, printre care se numara si serialul de televiziune "Roma".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatie iPad Cinecitta, #filme italiene iPad, #aplicatii gratuite iPad, #filme cult CineCitta , #Filme vechi