Vrei sa vezi "cel mai bun film"? Alege din nominalizarile Oscar

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
2193 citiri
Vrei sa vezi "cel mai bun film"? Alege din nominalizarile Oscar

Un film bun iti poate face seara mai frumoasa, iar Oscarurile sunt cea mai pretioasa garantie. Mai e putin pana la decernarea premiilior Oscar, dar nominalizarile au fost deja facute publice.

Inainte de a le urmari, insa, ar fi interesant sa stii si cat a costat productia si promovarea acestor filme care au ajuns si pe lista Academiei de Film.

Business 24 iti prezinta marii favoriti la castigarea celui mai ravnit tilul la Oscar - "Cel mai bun film", alaturi de costurile de productie si incasarile acestora pana in prezent.

The Artist

Nominalizat la 10 premii Oscar, printre care si "Cel mai bun film", The Artist este un film iesit din comun. In era filmelor 3D, HD si cu sunet de claritate exceptionala, Michel Hazanavicius vine cu un film mut in alb si negru.

Regizorul a avut un buget de aproximativ 12 milioane dolari, iar in saptamanile de la lansarea sa din octombrie, a reusit sa stranga doar aproximativ 34 milioane de dolari in incasari.

The Descendants

Filmul in regia lui Alexander Payne il are in rol principal pe George Clooney si a primit 5 nominalizari din partea Academiei. Cu un buget nedezvaluit pana acum, The Descendants a obtinut incasari de aproximativ 62 milioane de dolari de la lansarea sa in 16 noiembrie.

Extremely Loud & Incredibly Close

Pelicula ce ii are in rolul principal pe Tom Hanks si Sandra Bullock a strans in cele patru saptamani de la lansare 12 milioane de dolari. De mentionat este faptul ca, lansarea in afara SUA a avut loc abia weekend-ul trecut.

The Help

The Help a obtinut incasari de peste 200 milioane de dolari de la lansarea sa din luna august. Cu un buget de 25 milioane de dolari, putem spune cu siguranta ca filmul a avut succes, mai ales daca luam in calcul cele patru nominalizari la Oscar.

Hugo

Filmul regizat de Martin Scorsese prezinta provestea unui orfan din Parisul anilor '30. Cu un buget de 170 milioane de dolari si incasari de doar 83 milioane de dolari de la lansarea sa din luna octombrie, putem spune ca "Hugo" nu a prins la public. Cu toate acestea, Academia de Film a decis sa nominalizeze opera regizorului la 11 categorii, printre care cel mai bun film, cinematografie, cel mai bun regizor, cea mai buna coloana sonora si efecte vizuale si cel mai bun scenariu.

Midnight in Paris

Lansat in luna mai a anului trecut, "Midnight in Paris" a avut un buget de 17 milioane de dolari. La nivel mondial a reusit sa obtina incasari de 149 milioane de dolari si patru nominalizari la Oscar.

Moneyball

Filmul il are in rol principal pe Brad Pitt si a avut lansarea in luna septembrie. Cu un buget de 50 milioane de dolari, filmul a reusit sa obtina incasari de 107 milioane de dolari. Expertii Academiei de Film au considerat ca Moneyball merita sase nominalizari importante la premiile Oscar, lucru care va atrage, cu siguranta, atentia publicului.

The Tree of Life

Un alt film care il are in rol principal pe Brad Pitt, The Tree of Life a reusit sa obtina atentia criticilor americani, motiv pentru care a primit 3 nominalizari la Oscar. Lansat in luna mai a anului trecut, pelicula cu un buget de 32 milioane dolari a avut incasari de doar 54 milioane la nivel global.

War Horse

"War Horse" a avut premiera de Craciun si se face remarcat prin numele regizorului: Steven Spielberg. Cu un buget de 66 milioane de dolari, pelicula a incasat 102 milioane de dolari pana in prezent.

#premii Oscar, #nominalizari premii Oscar, #buget filme Oscar, #cel mai bun film Oscar , #Filme straine