Studioul Universal Pictures anunta incasari record de un miliard de dolari

Marti, 07 August 2012, ora 17:29
1928 citiri
Studioul Universal Pictures anunta incasari record de un miliard de dolari

Studioul Universal Pictures a anuntat, luni, ca a ajuns, intr-un timp record, la pragul de un miliard de dolari, atins pe baza incasarilor obtinute in cinematografele nord-americane de filmele sale lansate in 2012.

Studioul californian a reusit aceasta performanta cu trei luni mai devreme fata de precedentul record al sau, stabilit pe 7 noiembrie 2008, informeaza screendaily.com.

Aceasta este pentru a saptea oara cand studioul Universal Pictures obtine intr-un an suma de un miliard de dolari din box office-ul nord-american. Potrivit unor surse, producatorii de la Hollywood se asteapta ca 2012 sa depaseasca - in domeniul incasarilor - anul 2008, considerat cel mai bun din istoria Universal Pictures.

Performanta anuntata luni a fost posibila gratie unor filme cu mare succes de casa, precum "Ted" (203,6 milioane de dolari) si "The Lorax" (214 milioane de dolari), dar si unor pelicule lansate recent, precum "Snow White And The Huntsman" (153,8 milioane de dolari) si "Safe House" (126,4 milioane de dolari).

Pana in prezent, Universal Pictures are patru lungmetraje in topul 15 al filmelor cu cele mai mari incasari din acest an.

Printre filmele care urmeaza sa fie lansate de Universal Pictures pana la sfarsitul anului 2012 se afla urmatorul lungmetraj din seria "Jason Bourne", cu Jeremy Renner, comedia "Pitch Perfect", ce va fi lansata in octombrie, si thrillerul de actiune "The Man With The Iron Fists", care va ajunge pe marile ecrane nord-americane in luna noiembrie.

In decembrie vor fi lansate filmele "Les Miserables" de Tom Hooper si "This Is 40" de Judd Apatow.

"Vertigo", de Alfred Hitchcock, pe primul loc in topul celor mai bune filme

Festivalul Anonimul: peste 50 de filme vor intra in competitie

Filmul "Ceva bun de la viata", de Dan Pita, premiat in Portugalia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Universal Pictures incasari, #incasari record Universal Pictures, #filme Universal Pictures , #Filme straine