Filmul "Alba ca Zapada", pe marile ecrane din Romania, incepand din 6 decembrie

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 11:30
1426 citiri
Filmul "Alba ca Zapada", pe marile ecrane din Romania, incepand din 6 decembrie

Filmul spaniol "Alba ca Zapada/ Blancanieves", propunerea oficiala a Spaniei la premiile Oscar pentru "cel mai bun film strain", va avea premiera pe 6 decembrie in cinematografele din Romania, informeaza distribuitorul, Transilvania Film.

Filmul "Alba ca Zapada", a carui actiune este plasata in orasul spaniol Sevilla din anii '20 ai secolului trecut, este un omagiu adus filmului alb-negru mut din Europa.

In versiunea regizorului Pablo Berger, Alba ca Zapada este Carmen, fiica unui faimos toreador, care nu iese din cuvantul mamei sale vitrege, Encarna.

Carmen reuseste insa sa fuga de acasa si se alatura unei trupe de pitici toreadori. Frumusetea si talentul sau in ring atrag atentia tuturor. Astfel, Encarna afla in sfarsit unde poate sa o gaseasca pe Carmen.

Filmul, distins cu premiul special al juriului si premiul pentru cea mai buna actrita la San Sebastian IFF in 2012 si premiul Goya pentru cel mai bun film (2012), a fost proiectat anul acesta la Cluj in cadrul celei de-a 12-a editii a Festivalului International de Film Transilvania.

Rolul principal este interpretat de Maribel Verdu (Encarna) - una dintre cele mai cunoscute actrite de origine spaniola. Alaturi de aceasta, din distributie mai fac parte Emilio Gavira, Daniel Gimenez Cacho si Pere Poncho.

Pablo Berger si-a inceput cariera de regizor cu filmul cult "Mama" (1988). Datorita numeroaselor premii pe care le-a primit, guvernul din Tara Bascilor i-a oferit o bursa la Universitatea din New York, unde a facut un masterat in arta cinematografica. In perioada petrecuta in SUA, a realizat "Truth and Beauty".

Lungmetrajul "Torremolinos 73", in regia lui Pablo Berger, a avut premiera la Festivalul de Film de la Malaga, unde a castigat numeroase premii si a fost unul dintre filmele cu cei mai multi spectatori in Spania in 2004, primind numeroase nominalizari la Premiile Goya ale Academiei Spaniole de Film.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film premiera , #Filme straine