DreamWorks Animation schimba studioul de distributie

Marti, 21 August 2012, ora 15:55
1439 citiri
DreamWorks Animation schimba studioul de distributie

Studiourile 20th Century Fox vor distribui filme de animatie produse de DreamWorks Animation in urmatorii cinci ani, au anuntat, luni, reprezentantii celor doua companii.

20th Century Fox va prelua acest rol de la Paramount Pictures, o unitate a grupului Viacom, care a asigurat distributia peliculelor produse de DreamWorks Animation contra unui procent de 8% din incasarile obtinute de fiecare film distribuit.

Fox va distribui filmele DreamWorks Animation pentru acelasi procent, a anuntat Jeffrey Katzenberg, directorul general al acestei companii.

Noul contract va fi insa mai favorabil, a spus Katzenberg, intrucat ambele studiouri pot obtine avantaje de pe urma unor costuri de distributie digitala mai mici.

Paramount Pictures primise aproximativ 40 de milioane de dolari in urma contractului semnat in 2011 cu DreamWorks Animation, potrivit unei surse.

Studiourile Fox, parte a grupului News Corp., vor distribui filmele produse de DreamWorks Animation in urmatorii cinci ani, incepand din 2013, inclusiv peliculele "The Croods" si "Turbo", ce vor fi lansate anul viitor.

Fox a lansat deja pe cont propriu filme de animatie, inclusiv celebra franciza de succes "Epoca de Gheata/ Ice Age".

Cel de-al patrulea film din seria "Ice Age" a obtinut incasari de 796,5 milioane de dolari pe plan mondial, de la lansarea sa pe marile ecrane, in luna iunie.

Ice Age 4, din nou lider in box office-ul romanesc de weekend

Filmul "Ice Age 4", pe primul loc in box office-ul nord-american

#filme DreamWorks Animation, #studiourile 20th Century Fox, #distributie filme DreamWorks , #Filme straine