Cea de-a doua parte din noua trilogie "Star Wars" se filmeaza tot in Marea Britanie

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 13:53
1224 citiri
Cea de-a doua parte din noua trilogie "Star Wars" se filmeaza tot in Marea Britanie

Cel de-al doilea film al noii trilogii "Star Wars" (al optulea de la inceputul seriei) va fi realizat tot in Marea Britanie, anul viitor, a precizat ministrul britanic de finante George Osborne, transmite BBC in editia online.

Oficialul britanic a facut anuntul cu prilejul vizitei la la studiourile Pinewood, de langa Londra, unde se filmeaza deja, din luna mai, Episodul VII al celebrei serii "Star Wars". Filmarile la "Star Wars: Episode VIII" vor incepe in 2015, tot la studiourile Pinewood.

Decizia Lucasfilm si Disney de a filma in Marea Britanie si Episodul VIII al Star Wars se bazeaza pe increderea in talentul incredibil al britanicilor si reprezinta "mai multe locuri de munca si mai multe investitii".

Din distributia "Star Wars: Episode VII" fac parte si actorii din trilogia originara a seriei, Harrison Ford, Carrie Fisher si Mark Hamill. Noul film este regizat de J.J. Abrams.

"Echipa britanica cu care lucram la 'Star Wars: Episode VII' este incredibila. Sunt printre cei mai inzestrati si implicati cand trebuie sa filmeze si sa redea o poveste. 'Star Wars' nu se putea afla pe maini mai bune", a precizat presedintele Lucasfilm, Kathleen Kennedy.

Alegerea Marii Britanii pentru a filma Episodul VII si mai nou, Episodul VIII, este legata de reducerile de taxe pe care le acorda guvernul britanic industriei filmului, precum si investitiilor facute in 2013 in productia britanica de film, investitii care depasesc 1 miliard de lire sterline, o crestere cu 14 % fata de anul precedent.

Episodul VII din seria "Star Wars" este cea de-a cincea ecranizare care se realizeaza in Marea Britanie si va rula pe ecrane din 18 decembrie 2015. Trilogia originara a fost filmata la Elstree Studios din Hertfordshire, in timp ce prequel-ul "Star Wars Episode I: The Phantom Menace" (din cadrul celei de-a doua trilogii "Star Wars"), a fost filmat in 1997 la Leavesden Studios, tot din Hertfordshire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film Star Wars, #regizori filme, #seriale Star Wars , #Filme seriale